Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

18 Eylül 2009 Cuma

hatice altun

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.


Karar Tarihi: 10.09.2009
Şikayet eden : Hatice ALTUN
Şikayet edilen : Kiğılı Giyim San. A.Ş.
Şikayet konusu : Kiğılı Marka Ayakkabı
Şikayet tarihi : 01.07.2009
Talep : Bedel İadesi
Miktar : 110,00 TL

Olayın Özeti :Tüketici Hatice ALTUN verdiği dilekçesinde, 25.05.2009 tarihinde aldığı ayakkabının ayakları yara yaptığını, bu nedenle ürünü 01.06.2009 tarihinde iade talebiyle firmaya verdiğini ancak firmadan üründe üretimden kaynaklı bir hata olmadığına dair bir rapor aldığını bildirmiştir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Kiğılı Giyim San. A.Ş. firması 01.07.2009 tarih ve 3984 sayılı yazımıza istinaden verdiği savunmada, üretici firmada yapılan incelemede tüketicinin iddia ettiği gibi deride yaraya sebebiyet verecek herhangi dikiş ya da dikiş izi olmadığını, ayakkabının sağlam olması için yapıştırma yerine birleştirme işleminin dikişle gerçekleştiğini deride oluşan tahrişin ürünün tüketicinin ayağına küçük gelmesi veya kullanımı esnasında çorap kullanılmamasından kaynaklanabileceğini bildirmiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Yapılan incelemede, ürün bilirkişi Handan DEMİR tarafından incelenmiştir. Handan DEMİR raporunda, ilgili ayakkabıda tüketicinin iddiası olan ayağı vurma sorununu tespit edilemediğini, ürünün içi ve dışının deri malzemeden üretildiğini, çorapla giyildiği zaman ayak numarasına ve formuna uygun satın alınan ayakkabının ayakta yaraya neden olamayacağını, ürünün ne içinde ne de dışında ayağa rahatsızlık verecek herhangi bir belirtiye rastlanılmadığını, bu nedenden dolayı üründe üretim hatası söz konusu olmadığını bildirmiştir. Bu nedenlerle 4077 Sayılı Kanun’un 4. maddesi gereğince ilgili ayakkabı ayıplı mal olarak kabul edilemeyeceğinden tüketicinin talebinin kabul edilmemesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin reddine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları