Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

23 Eylül 2009 Çarşamba

kamer varlı

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Karar Tarihi: 10.09.2009
Şikayet eden : Kamer VARLI
Şikayet edilen : Fırsatbul Pazarlama Dayanıklı Tüketim Mamülleri Ticareti
Şikayet konusu : Bulaşık Makinesi
Şikayet tarihi : 08.06.2009
Talep : Ürünün Değişimi
Miktar : 700,00 TL

Olayın Özeti :Tüketici Kamer VARLI verdiği dilekçesinde, 20.10.2006 tarihinde üç yıllık garanti ile aldığı bulaşık makinesinin bulaşıklar üzerinde çok katı bir şekilde kalıntı bıraktığını, 3 defa teknik servisin geldiğini, teknik servisçe önerilen farklı deterjanlara rağmen aynı sorunun devam ettiğini bildirmiştir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Fırsatbul Pazarlama Dayanıklı Tüketim Mamülleri Ticareti firması 08.06.2009 tarih ve 3237 sayılı yazımıza istinaden verdiği savunmada, servisin bir arızaya rastlamadığını bildirmiş, bulaşık makinesinin bilirkişi tarafından incelenmesini talep etmiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Yapılan incelemede, ürün bilirkişi Hüseyin CANBOLAT tarafından incelenmiştir Hüseyin CANBOLAT raporunda, makinenin yıkadığı zaman bulaşıklar üzerinde bir deterjan tabakası bulunduğunu, bu durumun özellikle cam eşyalarda daha belirgin olduğunu, makinenin çalışır halde olduğunu, fakat yıkanan bulaşıklarda deterjan kaldığını, bu durumun makinenin deterjanı almasından ve bunun sonucunda durulama sırasında tam temizlememesinden kaynaklanacağını, üründe kullanım hatası olmadığını bildirmiştir. Bu nedenlerle 4077 Sayılı Kanun’un 4. maddesi gereğince ilgili bulaşık makinesi ayıplı mal olarak kabul edileceğinden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, tüketicinin satın aldığı ürünü satıcıya iadesine, satıcının da ürün bedeli değerinde olan tüketicinin kabul edeceği bir ürünü tüketiciye vermesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları