Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

24 Eylül 2009 Perşembe

nihat akdağ

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.


Karar Tarihi: 24.09.2009
Şikayet eden : Nihat AKDAĞ
Şikayet edilen : Carrefour Sabancı Ticaret Merkezi A.Ş.
Şikayet konusu : Samsung Marka Cep Telefonu
Şikayet tarihi : 09.06.2009
Talep : Bedel İadesi
Miktar : 190,00 TL

Olayın Özeti :Tüketici Nihat AKDAĞ verdiği dilekçesinde, 02.01.2008 tarihinde aldığı cep telefonunun 2 kez arıza yaptığını, 2. arızasının görüntü donması makinenin içinden kısa devre sesleri gelmesi olduğunu, bu nedenle ürünü teknik servise verdiğini, teknik servisten cihazda sıvı teması olduğu şeklinde bilgi aldığını, cihaza sıvı temas etmediğinden emin olduğunu, hatta bu durumu özel bir servise kontrol ettirdiğini, özel servisin sinyal atlamasından dolayı oluşan bir kısa devre mevcut olduğunu ve işlemci entegresinin arızalı olduğunu söylediğini, bu durumdan dolayı mağdur olduğunu bildirmiştir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Carrefour Sabancı Ticaret Merkezi A.Ş. firması 09.06.2009 tarih ve 3270 sayılı yazımıza istinaden savunma vermemiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Yapılan incelemede, ürün bilirkişi Hüseyin CANBOLAT tarafından incelenmiştir. Hüseyin CANBOLAT raporunda, telefonun çalışmadığını, Merit Teknik Servisinde cihazı açtırarak incelediğini, anakart üzerinde pilin yanındaki dirençte oksitlenme ve ekran kartında sıvı izleri olduğunu, bundan dolayı servisin sıvı teması raporu vermesinin doğru olduğunu, sıvının cihaz içine değişik yollardan girebileceğini, çoğunlukla kullanıcı farkına varmadan ıslak ıslak veya terli elle tutulduğunda veya değişik aksesuarların takıldığı soketlerden içeri sızarak geçebileceğini, bu cihazda da özellikle ekran kartına ciddi oranda sızıntı olduğunu bildirmiştir. Bu nedenlerle 4077 Sayılı Kanun’un 4. maddesi gereğince ilgili cep telefonu ayıplı mal olarak kabul edilemeyeceğinden tüketicinin talebinin kabul edilmemesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin reddine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları