Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

23 Eylül 2009 Çarşamba

hasan çelik

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.


Karar Tarihi: 10.09.2009
Şikayet eden : Hasan ÇELİK
Şikayet edilen : Aras Alışveriş Merkezi
Şikayet konusu : Acura Marka Masaj Aleti
Şikayet tarihi : 17.08.2009
Talep : Sözleşmeden Dönme
Miktar : 240,00 TL

Olayın Özeti :Tüketici Hasan ÇELİK verdiği dilekçesinde, 13.06.2009 tarihinde kapıdan satışla aldığı masaj aletinin iddia edilenin aksine kendisini zayıflatmadığını, bu nedenle ürünü iade etmek istediğini ancak talebinin kabul olmadığını, sözleşme verilmediği için cayma süresinin 7 günle sınırlı olmamasından kaynaklı olarak 20.07.2009 tarihinde firmaya cayma bildirimi gönderdiğini, ancak bir sonuç alamadığı gibi icraya verilmekle tehdit edildiğini bildirmiştir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Aras Alışveriş Merkezi firması 17.08.2009 tarih ve 5276 sayılı yazımıza istinaden verdiği savunmada, 7 günlük cayma bildiriminin firmaya ulaşmadığını, tüketicinin şikayetini cayma süresi dolduktan sonra Kaymakamlığımıza ilettiğini, bu nedenle ürünün geri alınamayacağını bildirmiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Yapılan incelemede, tüketiciye sözleşmenin bir nüshasının verilmediği anlaşılmıştır. Kapıdan Satışlara İlişkin Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik’in 11/c maddesindeki ‘’ sözleşmenin ve malın tüketiciye teslim edildiğini ispat satıcı veya sağlayıcıya aittir. Aksi takdirde tüketici cayma hakkını kullanmak için 7 günlük süre ile bağlı değildir’’ cümlesine istinaden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, tüketicinin satın aldığı ürünü satıcıya iadesine, satıcının da tüketiciyi borç altına sokan her türlü hukuki belgeyi tüketiciye vermesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları