Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

23 Eylül 2009 Çarşamba

savaş göçtü

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.


Karar Tarihi: 10.09.2009
Şikayet eden : Savaş GÖÇTÜ
Şikayet edilen : Carrefour Sabancı Ticaret A.Ş.
Şikayet konusu : Orite Marka Cep Telefonu
Şikayet tarihi : 30.06.2009
Talep : Bedel İadesi
Miktar : 149,00 TL

Olayın Özeti :Tüketici Savaş GÖÇTÜ verdiği dilekçesinde, telefonun ısınma yapması ve konuşurken sesler gelmesi üzerine ürünü tamir için mağazaya verdiğini, servisten geldiğinde orijinal bataryası yerine başka bir model batarya takıldığını gördüğünü, telefon şarjda değilken patlama olduğunu, telefonun kırıldığını ancak çalışmaya devam ettiğini, bu nedenle telefonu 24.05.2009 tarihinde teknik servise verdiğini, hala bir sonuç alamadığını bildirmiştir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Carrefour Sabancı Ticaret A.Ş. firması 30.06.2009 tarih ve 3842 sayılı yazımıza istinaden savunma vermemiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Yapılan incelemede, ürünün 24.05.2009 tarihinde teknik servise verildiği ve dilekçe tarihi itibariyle bir sonuç alınamadığı anlaşılmıştır. Garanti Belgesi Uygulama Esaslarına Dair Yönetmelik’in 6. maddesindeki ’’malın tamir süresi en fazla 30 iş günüdür’’ cümlesine istinaden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, tüketicinin satın aldığı ürünü satıcıya iadesine, satıcının da ürün bedeli olan 149,00 TL’yi tüketiciye vermesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları