Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

23 Eylül 2009 Çarşamba

müslim alçı

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.


Karar Tarihi: 10.09.2009
Şikayet eden : Müslim ALÇI
Şikayet edilen : Mersin Klima Merkezi Day. Tük. Mal. Elekt. Kır. Tem. San. ve Tic. Ltd. Şti.
Şikayet konusu : Vestel Marka Çamaşır Makinesi
Şikayet tarihi : 12.02.2009
Talep : Bedel İadesi
Miktar : 800,00 TL

Olayın Özeti
:Tüketici Müslim ALÇI verdiği dilekçesinde, 18.05.2007 tarihinde aldığı çamaşır makinesinin çamaşırları temiz yıkamadığını, suyu az alarak işlevini yerine getirmediğini, suyu az almasından dolayı iki kez parça değiştirildiğini ancak sorunun giderilemediğini, servis tarafından sorunun makinenin A sınıfı olmasından kaynaklandığı söylendiğini, çamaşırların fazla yıkamadan yıprandığını bildirmiştir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Mersin Klima Merkezi Day. Tük. Mal. Elekt. Kır. Tem. San. ve Tic. Ltd. Şti. firması 12.02.2009 tarih ve 731 sayılı yazımıza istinaden verdiği savunmada, tüketicinin talebinin firmayla alakası olmadığını yetkili servisle ilgili bir durum olduğunu teknik servisin savunmasının ekte sunulduğunu bildirmiştir. Teknik servisin verdiği savunmada cihazın birçok kez teknik servis tarafından incelendiğini, ancak üründe birçok kez arızaya rastlanmadığını ve arızalı olduğu durumlarda onarımının yapıldığı, arızası olmayan tüketicinin kullanımına bağlı olan temiz yıkamıyor şikayeti ile cihazın değiştirilmesinin prosedüre uygun olmadığını bildirilmiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Yapılan incelemede, ürün bilirkişi Hüseyin CANBOLAT tarafından incelenmiştir. Hüseyin CANBOLAT raporunda, makinede yıkanan çamaşırların leke izinin tam olarak çıkmadığını, birkaç kez makinenin parçalarının değiştiğini nacak kullanıcının istediği kalitede yıkama yapmadığını, arızanın makinenin yıkama programındaki bazı yazılım hatalarından kaynaklandığını, üründe kullanım hatası olmadığını bildirmiştir. Bu nedenlerle 4077 Sayılı Kanun’un 4. maddesi gereğince ilgili çamaşır makinesi ayıplı mal olarak kabul edileceğinden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, tüketicinin satın aldığı ürünü satıcıya iadesine, satıcının da ürün bedeli olan 800,00 TL’yi tüketiciye vermesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları