Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

10 Eylül 2009 Perşembe

yasemin ergin

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.


Karar Tarihi: 27.08.2009
Şikayet eden : Yasemin ERGİN
Şikayet edilen : Güney Telefon Telekomünikasyon San. ve Tic. Ltd. Şti.
Şikayet konusu : Nokia Marka Cep Telefonu ]
Şikayet tarihi : 23.07.2009
Talep : Bedel İadesi
Miktar : 710,00 TL

Olayın Özeti :Tüketici Yasemin ERGİN verdiği dilekçesinde, 15.09.2007 tarihinde aldığı cep telefonunu üç kez aynı hatadan dolayı teknik servise verdiğini ancak telefonunda arızanın devam ettiğini bildirmiştir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Güney Telefon Telekomünikasyon San. ve Tic. Ltd. Şti. firması 23.07.2009 tarih ve 4623 sayılı yazımıza istinaden verdiği savunmada cihazın ayıplı bir ürün olmadığı gibi ücret iadesi gerektirecek bir durumun söz konusu olmadığını bildirmiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Yapılan incelemede, ürün bilirkişi Hüseyin CANBOLAT tarafından incelenmiştir. Hüseyin CANBOLAT raporunda, cihazı bir gün boyunca açık tutarak gözlemlediğini, telefonun bir gün sonra kendiliğinden kapandığını, üzerindeki mavi ışık yanmakta olduğundan tam kapanmamış olduğunun söylenebileceğini, fakat hiçbir tuşa cevap vermediğini, kapatıp açınca düzeldiğini, fakat açıldığında hazır konumu yerine çalışmakta olan kamerayı çalıştırarak devam ettiğini, bu cihazların kendi işletim sistemi olduğunu, kendiliğinden kapanması işletim sistemindeki bazı programların çakışmasından dolayı cihazın işlemcisinin aşırı yüklenmesiyle telefonun verilen komutlara cevap vermemesine veya ekran gibi bazı donanımların çalışmamasına sebep olabileceğini, bu durumun cihazın işletim sistemi veya yazılımdaki hatalardan kaynaklandığını cihazın bataryasının çok kısa süre yerinden oynamasının da kapanmaya neden olabileceğini, bu durumda ise cihazın bataryasının mekanik sebeplerle yerinden oynaması ve ana kartın enerjisiz kalması söz konusu olduğunu, sonuç olarak telefonun zaman zaman kendiliğinden kapandığını ve telefonda kullanım hatası olmadığını bildirmiştir. Bu nedenlerle 4077 Sayılı Kanun’un 4. maddesi gereğince ilgili cep telefonu ayıplı mal olarak kabul edileceğinden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, tüketicinin satın aldığı ürünü satıcıya iadesine, satıcının da ürün bedeli olan 710,00 TL’yi tüketiciye vermesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları