Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

10 Eylül 2009 Perşembe

numan büyüktatlı

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.


Karar Tarihi: 27.08.2009
Şikayet eden : Numan BÜYÜKTATLI
Şikayet edilen : Teknosa İç ve Dış Tic. A.Ş.
Şikayet konusu : General Mobile Marka Cep Telefonu
Şikayet tarihi : 21.07.2009
Talep : Ürünün Değişimi
Miktar : 299,00 TL

Olayın Özeti :Tüketici Numan BÜYÜKTATLI verdiği dilekçesinde, 20.12.2008 tarihinde aldığı cep telefonunu çeşitli arızalardan dolayı teknik servise verdiğini; ancak teknik servisin, cihazın darbe sonucu hasar gördüğünü söyleyerek ücretli onarım teklifinde bulunduğunu bildirmiştir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Şikâyete konu cihazı ithal eden ve teknik servis hizmetini sunan Gençler İletişim Tekstil Tic. Ltd. Şti. Vekili Av. Erkan DANIŞ 21.07.2009 tarih ve 4563 sayılı muhatabı Teknosa İç ve Dış Tic. A.Ş. sayılı yazımıza istinaden verdiği savunmada ürünün ikinci ve üçüncü servis girişlerinde darbe nedeniyle hasar gördüğü anlaşıldığı, bu nedenle tüketiciye ücretli onarım teklif edildiğini, ancak tüketicinin bu teklifi reddetmesi nedeniyle herhangi bir onarım yapılmadığını bildirmiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Yapılan incelemede, ürün bilirkişi tarafından incelenmiştir. Hüseyin CANBOLAT raporunda, telefon çalışmadığından üründe tüketicinin iddia ettiği iddiaların görülmediğini, servis cihazın darbeli olduğunu belirttiğinden incelenmek için cihazı 24.08.2009 tarihinde açtığını, cihazda herhangi bir darbe ve hor kullanım izine rastlanmadığını, bundan dolayı darbeli raporunun yanlış olduğunu, cihazda ana karta etki edecek bir darbe izine rastlanmadığını, sonuç olarak cihazda kullanım hatası görülmediğini bildirmiştir. Bu nedenlerle 4077 Sayılı Kanun’un 4. maddesi gereğince ilgili cep telefonu ayıplı mal olarak kabul edileceğinden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, tüketicinin satın aldığı ürünü satıcıya iadesine, satıcının da ürün bedeli değerinde olan tüketicinin kabul edeceği bir ürünü tüketiciye vermesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları