Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

10 Eylül 2009 Perşembe

vedat akyel

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.


Karar Tarihi: 27.08.2009
Şikayet eden : Vedat AKYEL
Şikayet edilen : (Ayakkabı Dünyası) Akbacakoğlu Kundura San. Tic. A.Ş., Mersin Şubesi
Şikayet konusu : Adidas Marka Spor Ayakkabı
Şikayet tarihi : 27.07.2009
Talep : Malın Değiştirilmesi
Miktar : 112,00 TL

Olayın Özeti :Tüketici Vedat AKYEL verdiği dilekçesinde 02.05.2009 tarihinde aldığı spor ayakkabının kısa zaman içinde önlerden ve yanlardan açıldığını ve yıprandığını, bu nedenle ürünü firmaya götürdüğünü, ancak firmadan red cevabı geldiğini bildirmiştir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : (Ayakkabı Dünyası) Akbacakoğlu Kundura San. Tic. A.Ş., Mersin Şubesi firması 27.07.2009 tarih ve 4726 sayılı yazımıza istinaden cevap vermemiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Yapılan incelemede, ayakkabının sol tekinde açılma ve her iki tekin topuk iç kısmında astarda yırtılmalar olduğu görülmüştür. Ayakkabıdaki açılmanın darbeye maruz kalmayacak bölgede olması ve astardaki aşınmanın ayakkabının her iki tekinde de olması nedeniyle sorunun üretimden kaynaklı olduğu düşünülmektedir. Bu nedenlerle 4077 Sayılı Kanun’un 4. maddesi gereğince ilgili spor ayakkabı ayıplı mal olarak kabul edileceğinden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, tüketicinin satın aldığı ürünü satıcıya iadesine, satıcının da ürün bedeli değerinde olan tüketicinin kabul edeceği bir ürünü tüketiciye vermesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları