Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

27 Ekim 2011 Perşembe

İbrahim Halil Casur

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Karar Tarihi : 13.10.2011
Şikayet eden : İbrahim Halil CARUS
Şikayet Edilen : Giyimsan Konfeksiyon
Şikayet konusu : Adidas Marka Ayakkabı
Şikayet tarihi : 09.08.2011
Talep : Bedel İadesi
Miktar : 176,00 TL

Olayın Özeti :Tüketici dilekçesinde; 15.04.2011 tarihinde satın alınan ürünün önde açılma, soyulma ve renk atması gerekçesiyle firmaya müracaatta bulunduğunu fakat ret cevabı aldığını, bu nedenle bedel iadesini talep ettiğini belirtmiştir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Firmadan 09.08.2011 tarih ve 7841 sayılı yazı ile savunma istenilmiştir. Firma savunma vermemiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Uyuşmazlık konusu malın incelenmesi için Mersin Üniversitesinden H.Mehtap BULUKLU bilirkişi olarak görevlendirilmiştir. Bilirkişi inceleme sonucunu; “Ayakkabının önlerindeki açılma, bu bölümlerin presle birleştirilmesinden, soyulma ürünün elastikiyetinin düşük olmasından, renk solması ise ürünün renk haslığının düşük olmasından dolayı meydana gelmektedir. Ayakkabının bu yılın nisan ayında alındığı ve özensiz kullanıldığı anlaşılmaktadır. Ayakkabının özensiz kullanımı sonucunda bu tür problemlerin kısa zamanda meydana gelebileceği anlaşıldığından dolayı, söz konusu üründe Tüketicinin kullanım kusuru bulunmaktadır. İnceleme sonucunda görülen sorunların, tüketicinin ürünü özensiz kullanması sonucunda meydana geldiği anlaşıldığından dolayı üründe imalat hatası bulunmamaktadır.” şeklinde rapor etmiştir.

Bilirkişi raporundan şikayete konu üründe kullanıcı hatası olduğu anlaşılmıştır. Belirtilen nedenlerle 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesi gereği şikayete konu ürün ayıplı mal olarak kabul edilemeyeceğinden tüketici talebinin red edilmesi gerekmektedir.

Karar : Yukarıda açıklanan nedenlerle, ürün ayıplı mal kapsamına girmediğinden tüketici talebinin reddine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları