Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

23 Mart 2010 Salı

zafer şimşek

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.


Şikayet eden : Zafer ŞİMŞEK
Şikayet edilen : Adidas Spor Malzemeleri Satış ve Paz. A.Ş.
Şikayet konusu : Adidas Marka Ayakkabı
Şikayet tarihi : 16.12.2009
Talep : Yenisi ile değişim
Miktar : 113.50 TL

Olayın Özeti :Tüketici dilekçesinde; 01.07.2009 tarihinde satın alınan ayakkabının kısa sürede deforme olduğu için durumu mağazaya bildirdiğini, ürünün firmasına gönderildiğini ancak değişim talebinin kabul edilmediğini belirterek, malın yenisi ile değişimini talep etmektedir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Firmadan 16.12.2009 tarih ve 8675sayılı yazı ile savunma istenilmiş, savunma verilmemiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Şikayete konu ayakkabının incelenmesinde; bağcıklı olan ayakkabının sol tekinde bağcıklı kısım altında yırtılma ve ayakkabının her iki tekinde taban ile yüzey birleşim yerlerinde açılmalar ve bazı kısımlarda deride deforme olduğu görülmüştür. Ayakkabının her iki tekinde de, açılmalar olmasından ayakkabıda yapıştırma işlemlerinin yeterli kalitede yapılmadığı ve ayakkabıdaki sorunun kullanıcı hatasından değil imalat hatasından kaynaklandığı kanaatine varılmıştır.

Belirtilen nedenlerle, 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesi gereği şikayete konu ayakkabı ayıplı mal olarak kabul edileceğinden tüketicinin talebinin kabulü gerekmektedir.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle, ayakkabı ayıplı mal kapsamına girdiğinden tüketici talebinin kabulüne, ayakkabının yenisi ile değiştirilmesine, değişimi mümkün değil ise mal için ödenen bedelin firma tarafından tüketiciye iadesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları