Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

19 Mart 2010 Cuma

hülya kök

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.


Karar Tarihi: 21.01.2010
Şikayet eden : Hülya KÖK
Şikayet edilen : Bülent Tunca Ayakkabı Tekstil San. Tic. Ltd. Şti.
Şikayet konusu : Çizme
Şikayet tarihi : 17.12.2009
Talep : Bedel iadesi
Miktar : 139.00 TL

Olayın Özeti :Tüketici dilekçesinde; 03.02.2009 tarihinde satın aldığı üründe sorun yaşadığını, firmaya götürdüğünü ancak tekrar aynı sorunu yaşadığını çizmenin yanlardan su aldığını belirtilerek, mal için ödenen bedelin iadesini talep etmektedir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Firmadan 17.12.2009 tarih ve 8760 sayılı yazı ile savunma istenilmiş, savunma verilmemiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Uyuşmazlık konusu malın incelenmesi için Mersin Üniversitesi öğretim görevlisi Handan DEMİR bilirkişi olarak görevlendirilmiştir. Bilirkişi inceleme sonucunu; “Söz konusu üründe yapılan inceleme sonucu, tüketicinin şikayeti olan, bir tekinin iç kısmında açılma sorunu tespit edilmiştir. Ayakkabının tabanı son zamanlarda yaygın olan preslenerek yapıştırma tekniği ile monte edildiği bu işlem sağlıklı bir şekilde yapılmadığı için yan kısımda açılma gerçekleşmiştir. Bu nedenden dolayı üründe üretim hatası söz konusudur.
Çizmede üretim hatasına rastlanmıştır. Sorun tüketicinin kullanım hatasından kaynaklanmamaktadır. ” şeklinde rapor etmiştir.
Bilirkişi raporundan şikayete konu ayakkabıda kullanıcı hatası değil üretim hatası olduğu anlaşılmıştır. Belirtilen nedenlerle 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesi gereği şikayete konu ayakkabı ayıplı mal olarak kabul edileceğinden tüketici talebinin kabul edilmesi gerekmektedir.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle şikayete konu ayakkabı ayıplı mal kapsamına girdiğinden tüketicinin talebinin kabulüne, ayakkabı için ödenen bedelin firma tarafından tüketiciye, tüketicinin de malı satıcıya iadesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları