Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

24 Mart 2010 Çarşamba

erhan mete

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.


Karar Tarihi: 04.02.2010
Şikayet eden : Erhan METE
Şikayet edilen : Deriden Deri Mamülleri San. Tic. Ltd. Şti.
Şikayet konusu : Kowalski Marka Ayakkabı
Şikayet tarihi : 07.01.2010
Talep : Bedel iadesi
Miktar : 179.00 TL

Olayın Özeti :Tüketici dilekçesinde; 17.09.2009 tarihinde satın alınan ayakkabının burun kısmında açılma deride dökülme ve aşırı deformasyon olması sebebiyle 31.12.2009 tarihinde firmaya gönderildiğini ancak üretim kaynaklı sorun olmadığının bildirildiğini, ayakkabının incelenmesini talep ettiğini belirterek, ödenen bedelin iadesini talep etmektedir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Firmadan 07.01.2010 tarih ve 134 sayılı yazı ile savunma istenilmiştir. Verilen savunmada; müşterinin talebi üzerine söz konusu ürünün incelendiğini, sorunun üretim kaynaklı olmadığını, istenildiği taktirde gerekli tadilat yapılacağını, üründe üretimden ya da üretiminde kullanılmış malzemelerden kaynaklı herhangi bir ayıp söz konusu olmadığını, talebin reddinin istendiğini bildirmiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Şikayete konu ayakkabının incelenmesinde; ayakkabının her iki tekinin de tüm yüzeyinde aşırı derecede deformasyon tespit edilmiştir. Ayakkabının her iki tekinin de tüm yüzeylerinde kısa sürede bu şekilde deforme (yüzey malzemede dökülme) olmasından ayakkabıdaki sorunun kullanıcı hatasından değil ayakkabının üretiminde kullanılan malzemeden kaynaklandığı ve ayakkabıda üretim hatası olduğu kanaatine varılmıştır.

Belirtilen nedenlerle, 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesi gereği şikayete konu ayakkabı ayıplı mal olarak kabul edileceğinden tüketicinin talebinin kabulü gerekmektedir.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle, ayakkabı ayıplı mal kapsamına girdiğinden tüketici talebinin kabulüne, ayakkabı için ödenen bedelin firma tarafından tüketiciye, tüketicinin de malı satıcıya iadesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları