Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

22 Mart 2010 Pazartesi

melisa kaya

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.


Karar Tarihi: 21.01.2010
Şikayet eden : Melisa KAYA
Şikayet edilen : Akdeniz Spor Malzemeleri Tekstil Turz. San. Tic. Ltd. Şti.
Şikayet konusu : Adidas Marka Ayakkabı
Şikayet tarihi : 21.12.2009
Talep : Bedel iadesi
Miktar : 142.00 TL

Olayın Özeti :Tüketici dilekçesinde; 06.04.2009 tarihinde satın alınan ayakkabıda problemler yaşadığını, iki kez firmaya gönderildiğini ancak reddedildiğini belirterek, ödenen bedelin iadesini talep etmektedir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Firmadan 21.12.2009 tarih ve 8806 sayılı yazı ile savunma istenilmiş, savunma verilmemiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Şikayete konu ayakkabının incelenmesinde; ayakkabının sağ tekinin topuk kısmında yüzey ile topuk taban birleşme yerlerinde ve aynı tekin iç ve dış yüzeyinde taban ile yüzeyin birleşme yerlerinde açılma olduğu, sol tekinde de burun kısmında açılma ve iç astarda kalkmaların olduğu görülmüştür. Ayakkabının her iki tekinde de, açılmalar olmasından ayakkabıda yapıştırma işlemlerinin yeterli kalitede yapılmadığı ve ayakkabıdaki sorunun kullanıcı hatasından değil imalat hatasından kaynaklandığı kanaatine varılmıştır.

Belirtilen nedenlerle, 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesi gereği şikayete konu ayakkabı ayıplı mal olarak kabul edileceğinden tüketicinin talebinin kabulü gerekmektedir.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle, ayakkabı ayıplı mal kapsamına girdiğinden tüketici talebinin kabulüne, ayakkabı için ödenen bedelin firma tarafından tüketiciye, tüketicinin de ayakkabıyı satıcıya iadesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları