Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

27 Aralık 2010 Pazartesi

muhittin çelebi

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Karar Tarihi: 09.12.2010
Şikayet eden : Muhittin ÇELEBİ
Şikayet edilen : Türkcell İletişim Hizmetleri A.Ş.
Şikayet konusu : Otomatik Kontör Yükleme
Şikayet tarihi : 14.09.2010
Talep : Ödenilen Bedelin İadesi / Sözleşmeden Dönme
Miktar : 79.00 TL

Olayın Özeti :Tüketici dilekçesinde; 14.07.2010 tarihinde Türkcell İletişim hattından (7554444) aranıp otomatik kontör yükleme talimatı vermesini istediklerini böylece iki yıl boyunca istediği yerden kontör yükleyebileceğinin bildirildiğini, bunun karşılığında kendisinden hizmet karşılığı olarak 79,00 TL alacakları bilgisinin verildiğini, kendisinin olumlu yada olumsuz herhangi bir cevap vermemesine rağmen aynı gün kredi kartından 79,00 TL kesildiğini buna itiraz ettiğini, bir ay sonra paranın iade olacağının söylenmesine rağmen iki ay geçtiği halde kesilen tutarın iade olmadığını belirtmiştir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Satıcı firmadan 14.09.2010 tarih ve 8699 sayılı yazı ile savunma istenilmiştir. Firma ek süre talep etmiştir.

İnceleme ve Gerekçe: Dilekçe ve eklerinin incelenmesinden, Tüketicinin sunulan bu hizmeti hiç kullanmadığı ve kesilen tutarın tarafına iade edilmesi talebini firmaya bildirdiği anlaşıldığından yapılan işlemin 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 4/A Maddesi gereği ayıplı hizmet olarak değerlendirilebileceğinden tüketicinin talebinin kabulü gerekmektedir.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, kesilen tutarın tüketiciye iadesine, sözleşmenin iptal edilmesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları