Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

23 Aralık 2010 Perşembe

hayriye bulut

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Karar Tarihi: 09.12.2010
Şikayet eden : Hayriye BULUT
Şikayet edilen : Çetinkaya Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Şikayet konusu : Nike Marka Ayakkabı
Şikayet tarihi : 09.11.2010
Talep : Ödenilen Bedelin iadesi
Miktar : 89.90 TL

Olayın Özeti :Tüketici dilekçesinde; 17.06.2010 tarihinde satın alınan spor ayakkabının üzerinde deride çatlama ve yan kısımlarında açılmalar olduğunu bu nedenden dolayı firmaya müracaatta bulunduğunu fakat ret cevabı aldığını belirtmiştir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Firmadan 12.11.2010 tarih ve 10863 sayılı yazı ile savunma istenilmiştir. Firma tarafından verilen savunmada; ürünün 17.06.2010 tarihinde mağazadan satın alındığını, ürünün 07.09.2010 tarihinde tüketici şikayeti üzerine üretici firmaya gönderildiğini, üretici firma tarafından ürünün incelenmesi sonucunda üründe üretimden ya da kullanılan malzemeden kaynaklanan bir kusurun bulunmadığının belirlendiğini ve ürünün 13.10.2010 tarihinde tüketiciye teslim edildiğini belirtmiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Şikayete konu ayakkabının incelenmesinde; ayakkabının her iki tekinde de üst kısımda çatlamalar ve açılmalar, ayakkabının yan kısımlarında ise açılmalar olduğu görülmüştür. Sorunun her iki tekte de olması ve ayakkabının darbeye maruz kalmayacak bölgesinde olması sebepleriyle sorunun üretimden kaynaklı olduğu ve ayakkabıda kullanılan malzeme kalitesinin yetersizliği nedeniyle imalat hatasından kaynaklandığı kanaatine varılmıştır.

Belirtilen nedenlerle, 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesi gereği şikayete konu ayakkabı ayıplı mal olarak kabul edileceğinden tüketicinin talebinin kabulü gerekmektedir.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle, ürün ayıplı mal kapsamına girdiğinden tüketici talebinin kabulüne, ürün için ödenen bedelin firma tarafından tüketiciye, tüketicinin de malı satıcıya iadesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları