Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

22 Aralık 2010 Çarşamba

muhammet cihat çelik

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Karar Tarihi : 25.11.2010
Şikayet eden : Muhammet Cihad ÇELİK
Şikayet edilen : Media Market MS İstanbul İç ve Dış Tic. Ltd. Şti.
Şikayet konusu : Nokia Marka Cep Telefonu
Şikayet tarihi : 13.09.2010
Talep : Malın Değiştirilmesi
Miktar : 625,00 TL

Olayın Özeti : Tüketici dilekçesinde, 01.09.2009 tarihinde satın alınan cep telefonuna klonlandığına dair mesaj geldiğini, satın aldığı yere müracaatta bulunduğunu fakat sorunun giderilmediğini belirtmiştir.

Şikayet edilenin savunmasının özeti: 13.09.2010 tarih ve 8656 sayılı yazı ile firmadan savunma istenilmiştir. Firma tarafından savunma verilmemiştir.

İnceleme ve Gerekçe: Dilekçe ve eklerinin incelenmesinden şikayet konusu cihazın şikayet edilen satıcı tarafından satıldığı anlaşılmıştır.
2813 sayılı Telsiz Kanunun 25a maddesinde yer alan “…Elektronik kimlik bilgisi değiştirilmiş cihaz, kart, araç veya gereçlerle, değişiklik yapılması amacına yönelik yazılım, her türlü araç veya gereçlerin ithalâtı, üretimi, dağıtım veya tanıtımı yapılamaz, bulundurulamaz, aracılık edilemez…” hükmü, ve yine aynı kanunun 25c maddesinde yer alan “İşletmeciler; kayıp, kaçak veya çalıntı cihazlarla, kurumun CEIR’ında yer alan elektronik kimlik bilgileri değiştirilmiş cihazlara elektronik haberleşme hizmeti veremez…” hükmü ile kaçak veya elektronik bilgisi değiştirilmiş cihazların kullanımı yasaklanmıştır.
Cihazın yasal yollardan ithal edildiği bu nedenle cihazın 4822 sayılı kanun ile değişik 4077 sayılı TKHK’ un 4. maddesinde tanımlanan ayıplı mal kapsamına girmediği anlaşıldığından ve şikayet dosyasına satıcıya veya servise yapılmış başvuru belgesi ve cihaza onarım hizmeti alamadığına dair bir belge sunulmadığından talebin reddi gerekmektedir.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin reddine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları