Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

17 Kasım 2009 Salı

sibel öztürk

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Karar Tarihi: 05.11.2009
Şikayet eden : Sibel ÖZTÜRK
Şikayet edilen : Boyner-Derya Tekstil Mağazacılık A.Ş.
Şikayet konusu : Nike Marka Ayakkabı
Şikayet tarihi : 14.09.2009
Talep : Bedel İadesi
Miktar : 98.00 TL

Olayın Özeti :Tüketici, 24.05.2009 tarihinde satın alınan ayakkabıda açılma olduğu halde değişiminin yapılmadığını, fabrikaya gönderildiğini ancak aynı şekilde geri geldiğini iddia ederek ödenilen bedelin iadesini talep etmektedir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Satıcı firmadan 14.08.2009 tarih ve 6046 sayılı yazı ile savunma istenilmiş, savunma verilmemiştir. Üretici firma ayakkabının paketinden çıkartıldığında küflü olduğunu ve buna bağlı deformasyona uğradığını rapor etmiştir.


İnceleme ve Gerekçe : Yapılan incelemede, ayakkabının sağ tekinde yüzey ile tabanının birleştiği yerde ayrılma ve yırtılma olduğu, yine sol tekinde de yüzey ile taban birleşme yerinde açılmalar olduğu görülmüştür. Ayakkabının her iki tekinde de kısa sürede açılmalar olması göz önüne alındığında ayakkabıdaki sorunun kullanım hatasından değil, üretim hatasından kaynaklandığı kanaati oluşmaktadır. Bu nedenlerle 4077 Sayılı Kanun’un 4. maddesi gereğince ilgili ayakkabı ayıplı mal olarak kabul edileceğinden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine varılmıştır.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle ayakkabının ayıplı mal kapsamına girdiğinden tüketicinin talebinin kabulüne, ayakkabı için ödenen bedelin satıcı tarafından tüketiciye, tüketicinin de malı satıcıya iadesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları