Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

2 Kasım 2009 Pazartesi

sevcan dinç

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Toplantı tarihi
: 22.10.2009
Şikayet eden : Sevcan DİNÇ
Şikayet edilen : Teknosa İç ve Dış Ticaret A.Ş.
Şikayet konusu : Samsung E 250 Marka Cep Telefonu
Şikayet tarihi : 14.07.2009
Talep : Malın ücretsiz onarımı
Miktar : 209,00 TL

Olayın Özeti : 11.06.2008 tarihinde satın alınan cep telefonunun tuş takımı, şarj ve hattı takın uyarısı sorunları ile servise gönderildiğini ancak kullanıcı hatası ile iade edildiğini iddia eden tüketici, malın ücretsiz onarımını talep etmektedir.

Şikayet edilenin savunmasının özeti: 14.07.2009 tarih ve 4346 sayılı yazı ile satıcı firmadan bilgi istenilmiş, verilen savunmada; satışı gerçekleştirilen ürünlerin satış sonrası hizmetlerinin ürünün distribütörü veya üreticisi tarafından belirlenen teknik servisler tarafından verildiğini mağaza olarak servis hizmetleri konusunda operasyonel destek sağlandığını ancak ürün ile ilgili değerlendirmelerin yetkili servislerin kararları doğrultusunda yapılabildiğini bildirmiştir.


İnceleme ve Gerekçe: Uyuşmazlık konusu cihaz için bilirkişi görevlendirilmiştir. Bilirkişi inceleme sonucunu; “Cep telefonunda imalat hatasından kaynaklı herhangi bir arıza olmadığı, servis tarafından arızasının giderildiği ve bütün özelliklerin çalıştığı anlaşıldığından, cep telefonunun imalat kusuru bulunmamaktadır.’’ Şeklinde rapor etmiştir.
Bilirkişi raporundan cihazın arızalarının servis tarafından giderildiği ve cihazın bütün özelliklerinin çalıştığı, cihazın 4822 sayılı kanun ile değişik 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’ un 4. maddesinde tanımlanan ayıplı mal kapsamına girmediği anlaşıldığından talebin reddine karar verilmesi gerekmektedir.


Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketici talebinin reddine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları