Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

2 Kasım 2009 Pazartesi

nesrin paydak

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Karar Tarihi: 22.10.2009
Şikayet eden : Nesrin PAYDAK
Şikayet edilen : Yeni Koza Tekstil A.Ş.
Şikayet konusu : Dockers Marka Ayakkabısı
Şikayet tarihi : 05.08.2009
Talep : Malın değişimi
Miktar : 139,95 TL

Olayın Özeti
:Tüketici ayakkabının yanlarında açılma yaptığı için su aldığını mağazaya başvurduğunu bir buçuk ay bekletildiği halde sonuç alamadığını iddia ederek malın yenisi ile değişimini talep etmektedir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Satıcı firmadan 04.08.2009 tarih ve 5500 sayılı yazı ile savunma istenilmiş, savunma verilmemiştir. Üretici firma ayakkabıdaki sorunun kullanım şekline bağlı olarak oluştuğunu belirtmiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Yapılan incelemede, ayakkabının her iki tekinde de arka üst kısmında darbeye maruz kalmayacak yerlerde yırtılma olması göz önüne alındığında üründe kullanımdan kaynaklı bir hata olmadığı, sorunun üretimden kaynaklandığı düşünülmektedir. Bu nedenlerle 4077 Sayılı Kanun’un 4. maddesi gereğince ilgili ayakkabı ayıplı mal olarak kabul edileceğinden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine varılmıştır.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, malın yenisi ile değiştirilmesine, değişimi mümkün değil ise mal için ödenilen bedelin tüketiciye iadesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

1 yorum:

  1. BEN NESRİN PAYDAK TÜKETİCİ HAKLARININ BU KADAR GÜZEL KORUNMASI VE BU KONUDA DUYARLI OLUNMASI BİR VATANDAŞ OLARAK BENİ MUTLU ETMİŞTİR. YAKIN İLGİNİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM...

    YanıtlaSil

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları