Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

17 Kasım 2009 Salı

şengül mert

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Karar Tarihi: 05.11.2009
Şikayet eden : Sengül MERT
Şikayet edilen : Akdeniz Spor Malzemeleri Tekstil Turizm San.Tic.Ltd.Şti.
Şikayet konusu : Adidas Marka Eşofman altı
Şikayet tarihi : 08.09.2009
Talep : Bedel iadesi
Miktar : 79.00 TL

Olayın Özeti :Tüketici, 02.12.2008 tarihinde satın aldığı eşofman altını 30 derecelik yıkama koşullarında renginin solduğu için firmaya başvurduğunu ancak kullanım koşullarına bağlı olduğu belirtilerek iade talebinin kabul edilmediğini iddia ederek ödenilen bedelin iadesini talep etmektedir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Satıcı firmadan 08.09.2009 tarih ve 5923 sayılı yazı ile savunma istenilmiş, savunma verilmemiştir. Üretici firma ürünün yıkama talimatında belirtilen dereceden daha yüksek sıcaklıkta yıkanmasından kaynaklandığını bildirmiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Yapılan incelemede, eşofman altının özellikle ön kısmında ve dizden yukarı bölümü ile eşofman altının ceplerinin çevrelerinde renkte solma oluğu görülmüştür. Üretici firma her ne kadar ürünün yıkama talimatında belirtilen dereceden daha yüksek sıcaklıkta yıkanmasından kaynaklandığını belirtmiş ise de, sorunun yüksek sıcaklıkta yıkamadan kaynaklanması durumunda ürünün belirli bölümlerinde değil her kısmında solma olması beklenilir. Ancak ürününde belli kısımlarda solma olması üründe üretim hatası olduğu kanaatini oluşturmaktadır. Bu nedenlerle 4077 Sayılı Kanun’un 4. maddesi gereğince ilgili eşofman altının ayıplı mal olarak kabul edileceğinden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine varılmıştır.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle eşofman altının ayıplı mal kapsamına girdiğinden tüketicinin talebinin kabulüne, satıcı tarafından mal için ödenilen bedelin tüketiciye, tüketicinin de malı satıcıya iadesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları