Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

17 Kasım 2009 Salı

faik çetin

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Karar Tarihi: 05.11.2009
Şikayet eden : Faik ÇETİN
Şikayet edilen : Adidas – Akdeniz Spor Malzemeleri San.Tic. Ltd. Şti.
Şikayet konusu : Adidas Marka Ayakkabı
Şikayet tarihi : 17.08.2009
Talep : Bedel iadesi
Miktar : 78.00 TL

Olayın Özeti :Tüketici dilekçesinde; 12.12.2008 tarihinde satın alınan ayakkabının burunları açıldığı için mağazaya 24 Nisan 2008 tarihinde müracaat ettiğini, üç ay sonra ret cevabı geldiğini iddia malın yenisi ile değişimini talep etmektedir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Satıcı firmadan 17.08.2009 tarih ve 5299 sayılı yazı ile savunma istenilmiş cevap alınamamıştır. Üretici firma üründe üretim ve malzeme hatası taspit edilmediğini, sorunun özensiz kullanımdan kaynaklandığını bildirmiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Uyuşmazlık konusu ayakkabının incelenmesi için bilirkişi görevlendirilmiştir. Bilirkişi inceleme sonucunu; “Söz konusu ayakkabıyı incelemem sonucunda, tüketicinin şikayeti olan, burun kısmında açılma sorunu tespit edilememiştir. Ürünün kullanım süresine bağlı deformasyon söz konusudur. Ayrıca üründe, ağırlığın altında veya arasında kalmış bir şekil bozukluğu söz konusudur.” Şeklinde rapor etmiştir.
Bilirkişi raporu doğrultusunda, 4077 Sayılı Kanun’un 4. maddesi gereğince ilgili ayakkabının ayıplı mal kapsamına girmediği kanaatine varıldığından tüketicinin talebinin reddi gerekmektedir.


Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle ayakkabının ayıplı mal kapsamına girmediğinden tüketicinin talebinin reddine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları