Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

2 Kasım 2009 Pazartesi

nilüfer baykara

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.


Karar Tarihi: 22.10.2009
Şikayet eden : Nilüfer BAYKARA
Şikayet edilen : 1- Dölek Pazarlama –Mustafa Koray DÖLEK
2- Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş.
Şikayet konusu : VINN 3G modem kampayası
Şikayet tarihi : 07.09.2009
Talep : Fazla ücretlerin ve kampanya aboneliğinin iptali
Miktar :

Olayın Özeti :Tüketici verdiği dilekçesinde, 31.07.2009 tarihinde 6 ay 19.00 sonrası için 39.00 TL. ödemek üzere 3G modem kampanyası için 4GB’ lık anlaşma imzaladığını, ancak ücretlendirmelere ilişkin faturaların çok fazla olduğunu, sözleşmeyi iptal ettirmek istediğinde ise 800.00 TL. ceza alınacağının söylendiğini iddia ederek, fazla faturaların iptali ile ceza ödemeksizin aboneliğinin sonlandırılmasını talep etmektedir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : 07.09.2009 tarih ve 5841 sayılı yazı ile firmadan savunma istenilmiştir. Verilen savunmada özetle; dilekçe ekinde sunulu taahhütnamede sehven kampanyadan ilk 6 ay 19.00 TL. indirimli yararlanacağı bilgisinin yer alması nedeniyle müşteri memnuniyeti adına fatura tutarlarından 305,35 TL indirim yapıldığını, diğer yandan abonenin kampanya taahhütnamesi imzalayarak taahhütnamenin 17.maddesi ile kampanyadan ayrılmak istemesi durumunda cezai şart ödemeyi kabul ve taahhüt ettiğini, abonenin ancak faturasında yapılan indirim ile cezai şart ödeyerek kampanyadan ayrılmayı kabul etmesi durumunda talebi doğrultusunda işlem yapılabileceğini bildirmiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Yapılan incelemede, firma tarafından tüketiciye tahakkuk ettirilen faturalardan 305.35 TL. indirim yapıldığı bilgisi verilmiştir. Taraflar arasında düzenlenen sözleşme de abonenin kampanyadan ayrılmak istemesi durumunda cezai şart ödeyeceğine ilişkin hükmün yer aldığı anlaşılmıştır. Belirtilen nedenlerle; 4077 Sayılı Kanun’un 4/A maddesi gereğince tüketiciye tahakkuk ettirilen faturadaki fazla tutarların (305.35)TL. iptaline, ancak taraflar arasında imzalanan kampanyanın sonlandırılmasında kampanya sözleşmesi hükümleri geçerli olacağından ve bu hükümler çerçevesinde sonlandırılabileceğinden cezai şart ödemeksizin kampanyanın sonlandırması talebinin kabul edilmemesi gerektiği kanaatine varılmıştır.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin fazla tahakkuk ettirilen fatura tutarlarının iptali talebinin kabulüne, cezai şart ödemeksizin kampanyanın sonlandırması talebinin reddine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları