Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

2 Kasım 2009 Pazartesi

pınar kaya

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.


Karar Tarihi: 22.10.2009
Şikayet eden : Pınar KAYA
Şikayet edilen : Palatin Mağazaları
Şikayet konusu : Ceyo Marka Terlik
Şikayet tarihi : 28.08.2009
Talep : Bedel iadesi
Miktar : 36.00 TL

Olayın Özeti :Tüketici, 05.06.2009 tarihinde mağazadan satın aldığı terliğin 10 gün sonra yan tarafından koptuğu için mağazaya başvurduğunu, önce ürün değişim fişi verildiğini ancak ürünün tadilat yapılarak teslim edilmek istendiğini iddia ederek ödenilen bedelin iadesini talep etmektedir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Satıcı firmadan 26.08.2009 tarih ve 5557 sayılı yazı ile savunma istenilmiş, savunma verilmemiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Dosyanın incelemesinde; tüketicinin satıcı firmaya başvurmasında satıcı firma tarafından düzenlenen 25.06.2009 tarih ve 0611 nolu mağazaya ait Ürün Değiştirme formundan tüketicinin 30 günlük süre içerisinde üründeki ayıp nedeniyle satıcı firmaya başvurduğu, ürünün kabul edilerek değiştirme fişi düzenlenmesinden maldaki ayıbın kullanıcı kaynaklı bir hata olmadığı, sorunun üretimden kaynaklandığı kanaatine varılmıştır. Bu nedenlerle 4077 Sayılı Kanun’un 4. maddesi gereğince ilgili ayakkabı ayıplı mal olarak kabul edileceğinden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine varılmıştır.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, malın tüketici tarafından satıcıya, satıcının ise mal için ödenilen bedeli tüketiciye iadesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları