Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

17 Kasım 2009 Salı

ercan aydın

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.


Karar Tarihi: 05.11.2009
Şikayet eden : Ercan AYDIN
Şikayet edilen : YKM Giyim ve İhtiyaç Maddeleri Tic. ve San. A.Ş.
Şikayet konusu : Adidas Marka Ayakkabı
Şikayet tarihi : 25.09.2009
Talep : Bedel İadesi
Miktar : 80.50 TL

Olayın Özeti :Tüketici, 19.06.2009 tarihinde satın alınan ayakkabının bir ay kullanımda dikişlerinin açıldığını, 18.08.2009 tarihinde müşteri hizmetlerine teslim edildiğini ancak ret cevabı geldiğini iddia ederek ödenilen bedelin iadesini talep etmektedir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Satıcı firmadan 29.09.2009 tarih ve 6418 sayılı yazı ile savunma istenilmiş, verilen savunmada, ayakkabının Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’nce incelenmesi istenilmiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Yapılan incelemede, ayakkabının sağ tekinin yüzey ile tabanının birleştiği yerde ayrılma ve yırtılma olduğu, yine sol tekinde de yapıştırma yerlerinde ayrılmalar olduğu görülmüştür. Ayakkabıda kısa sürede her iki tekinde yapıştırma yerlerinde ayırımlalar olması göz önüne alındığında ayakkabıdaki sorunun kullanım hatasından değil, üretim hatasından kaynaklandığı kanaati oluşmaktadır. Bu nedenlerle 4077 Sayılı Kanun’un 4. maddesi gereğince ilgili ayakkabı ayıplı mal olarak kabul edileceğinden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine varılmıştır.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle ayakkabının ayıplı mal kapsamına girdiğinden tüketicinin talebinin kabulüne, ayakkabı için ödenen bedelin satıcı tarafından tüketiciye, tüketicinin de malı satıcıya iadesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları