Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

20 Nisan 2011 Çarşamba

Hıdır Alioğlu

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Karar Tarihi: 03.02.2011
Şikayet eden : Hıdır ALİOĞLU
Şikayet edilen :Aras Alışveriş Merkezi Dayanıklı Tüketim Mal.
Şikayet konusu : Masaj aleti
Şikayet tarihi : 24.12.2010
Talep : Bedel İadesi ve Sözleşmeden Dönme
Miktar : 240,00 TL

Olayın Özeti :Tüketici Hıdır ALİOĞLU verdiği dilekçesinde 06.11.2010 tarihinde kapıdan satışla aldığı masaj aletini 7 gün içerisinde almaktan vazgeçtiğini, buna istinaden cayma bildirimi göndermesine rağmen firmanın gelip ürünü geri almadığını belirtmiştir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Firmadan 24.12.2010 tarih ve 12389 sayılı yazı ile savunma istenilmiş, savunuma verilmemiştir.

İnceleme ve gerekçe : Dilekçe ve eklerinin incelenmesinden tüketicinin kapıdan satışla satın aldığı mal için 09.11.2010 tarihinde firmaya cayma bildiriminde bulunduğu anlaşılmıştır.
4822 sayılı Kanun ile Değişik 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 8/3. maddesinde bu tür satışlarda; tüketicinin 7 günlük süre içerisinde malı kabul etmekte veya hiçbir gerekçe göstermeden ve hiçbir yükümlülük altına girmeden reddetmekte serbest olduğu, bu süre dolmadan satıcı veya sağlayıcının kapıdan satış işlemine konu mal veya hizmet karşılığında tüketiciden herhangi bir isim altında ödeme yapmasını veya borç altına sokan herhangi bir belge vermesini isteyemeyeceği, satıcının cayma bildiriminin kendisine ulaştığı andan itibaren yirmi gün içerisinde malı geri almakla yükümlü olduğu hükme bağlanmıştır.
Tüketicinin süresi içerisinde firmaya bildiriminde bulunarak cayma hakkını kullandığı halde firmanın yükümlülüklerini yerine getirmediği anlaşıldığından tüketici talebinin kabulü gerekmektedir.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, tüketicinin satın aldığı ürünü satıcıya iadesine, satıcının da tüketiciyi borç altına sokan her türlü hukuki belgeyi ve varsa ödenen miktarı tüketiciye iadesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları