Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

21 Nisan 2011 Perşembe

Eda Ezer

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Karar Tarihi: 03.03.2011
Şikayet eden : Eda EZER
Şikayet edilen : Aras Alışveriş Merkezi Dayanıklı Tüketim Mal.Ürünleri
Şikayet konusu : Masaj aleti
Şikayet tarihi : 27.01.2011
Talep : Bedel İadesi ve Sözleşmeden Dönme
Miktar : 240,00 TL

Olayın Özeti :Tüketici Eda EZER verdiği dilekçesinde 18.01.2010 tarihinde kapıdan satışla aldığı masaj aletini taksitle satın alındığını, kendisine taksit kartı verildiğini, fakat telefonla cayma hakkını kullanmasına rağmen kendisini oyaladıklarını belirtmişlerdir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Aras Alışveriş Merkezi Dayanıklı Tüketim Mal. ve Sağlık Ürünleri Satış Org. firması 28.01.2010 tarih ve 1182 sayılı yazımıza istinaden savunma vermemiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Yapılan incelemede, kapıdan gerçekleştirilen satış işleminde, tüketicinin telefonla cayma hakkını kullandığı, para ödemesi için taksit yapılmasına rağmen senetlerin tek tek düzenlenmediği anlaşılmıştır. Bu nedenlerle 4077 Sayılı Kanun’un Kapıdan Satışlara İlişkin Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik’in 9. maddesine ve 4077 Sayılı Kanun’un Kapıdan Satışlara İlişkin Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik’in 6/A maddesine ”Satıcı veya sağlayıcı, bu bilgilerin sözleşmede yer almasını sağlamak ve taraflar arasında akdedilen sözleşmenin bir nüshasını tüketiciye vermekle yükümlüdür. Sözleşmeden ayrı olarak kıymetli evrak niteliğinde senet düzenlenecekse, bu senet, her bir taksit ödemesi için ayrı ayrı olacak şekilde ve sadece nama yazılı olarak düzenlenir. Aksi takdirde, kambiyo senedi geçersizdir.” istinaden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, tüketicinin satın aldığı ürünü satıcıya iadesine, satıcının da tüketiciyi borç altına sokan her türlü hukuki belgeyi ve varsa ödenen miktarı tüketiciye iadesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları