Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

14 Aralık 2009 Pazartesi

yusuf eyüp solmaz

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.


Karar Tarihi: 03.12.2009
Şikayet eden : Yusuf Eyüp SOLMAZ
Şikayet edilen : Center Optik San. ve Tic. Ltd. Şti.
Şikayet konusu : P.Cardin marka güneş gözlüğü
Şikayet tarihi : 17.08.2009
Talep : Bedel İadesi
Miktar : 180.00 TL

Olayın Özeti :Tüketici dilekçesinde; 25.11.2007 tarihinde satın aldığı gözlüğünü, arabasında ve güneşli havalarda kullanırken camının çerçeveden ayrıldığını fark ettiğini, satın aldığı Gözgrup ile görüşerek tamirini istediğini ve tamiratının yapıldığını, aynı arızanın tekrar olduğunu ve camının değiştirildiğini, bir süre sonra arıza tekrar edince merkeze gönderildiğini ancak olumsuz cevap geldiğini, gözlüğün halen garantisinin devam ettiğini belirterek, malın ücretsiz onarılmasını talep etmektedir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Firma P.Cardin marka 6103/S model güneş gözlüğünün incelendiğini gözlükte fabrikasyon bir hata olmadığını belirtmiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Uyuşmazlık konusu ürün için bilirkişi görevlendirilmiştir. Bilirkişi Hüseyin Avni GÜVEN; şikayet dilekçesi ve dilekçede şikayete konu gözlüğün incelendiğini, gözlüğün camının çerçevesinden bombe yaparak dışarı doğru çıktığını, bahse konu güneş gözlüğünün tüketiciye verilen garanti belgesinin ve kullanma kılavuzu ve bakım talimatının 6.sıra nolu maddesine (Otomobil cam önü panel veya plajda kum ve beton üzerinde direkt güneş ve ısıya maruz kalacak şekilde bırakmayınız) uygun kullanılmadığı, bu hatalı kullanım sonucunda camın çerçeve kanalından çıktığının tespit edildiğini rapor etmiştir.
Bilirkişi raporunun incelenmesinden şikayete konu gözlükteki sorunun üretim hatasından değil kullanım hatasından kaynaklandığı anlaşılmıştır. Belirtilen nedenlerle 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesi gereği şikayete konu gözlüğün ayıplı mal kapsamına girmediği kanaatine varıldığından tüketicinin talebinin reddi gerekmektedir.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin reddine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları