Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

14 Aralık 2009 Pazartesi

ibrahim küçük

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.


Karar Tarihi: 19.11.2009
Şikayet eden : İbrahim KÜÇÜK
Şikayet edilen : Deıchmann Ayakkabıcılık
Şikayet konusu : Vty Marka Ayakkabı
Şikayet tarihi : 23.09.2009
Talep : Bedel İadesi
Miktar : 39.90 TL

Olayın Özeti :Tüketici, 05.06.2009 tarihinde satın alınan ayakkabıda bir hafta içinde tabanda çatlaklar oluştuğu için 25.09.2009 tarihinde mağazaya başvurarak şikayetini bildirdiğini, mağaza yetkililerince değiştirelim denildiğini, ayağına uygun numara ayakkabı olmadığı için bedel iadesini talep ettiğini ancak bu talebinin kabul edilmediğini iddia ederek ödenilen bedelin iadesini talep etmektedir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Satıcı firmadan 28.09.2009 tarih ve 6353 sayılı yazı ile savunma istenilmiş, savunma verilmemiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Yapılan incelemede, ayakkabının her iki tekinin topuk kısmında taban ile yüzey birleşim yerlerinde açılma ve tabanlarında kırılmalar olduğu görülmüştür. Ayakkabının her iki tekinde de çok kısa sürede açılmalar ve tabanda kırılmalar olması göz önüne alındığında ayakkabıdaki sorunun kullanım hatasından değil, üretim hatasından kaynaklandığı kanaati oluşmaktadır. Bu nedenlerle 4077 Sayılı Kanun’un 4. maddesi gereğince ilgili ayakkabı ayıplı mal olarak kabul edileceğinden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine varılmıştır.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle ayakkabının ayıplı mal kapsamına girdiğinden tüketicinin talebinin kabulüne, ayakkabı için ödenen bedelin satıcı tarafından tüketiciye, tüketicinin de malı satıcıya iadesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

1 yorum:

  1. ben de bugün deichmann da bu ayakkabıdan gördüm.
    şekli çok tatlı geldi ama çok ucuz olunca işgillendim.
    Demek doğruymuş.
    Sadece deichmann satıyor bu ayakkabıyı sanırım.
    Almasam mı acaba bu ayakkabıdan.
    2 ay içinde getirirsek ücret iadesi yapıyorlar sanırım.
    Doğru mu?

    YanıtlaSil

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları