Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

14 Aralık 2009 Pazartesi

hasan aydın

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.


Toplantı tarihi : 19.11.2009
Şikayet eden : Hasan AYDIN
Şikayet edilen : Carrefoursa Sabancı Ticaret Merkezi A.Ş.
Şikayet konusu : Nokia 6300 Marka Cep Telefonu
Şikayet tarihi : 04.09.2009
Talep : Bedel iadesi
Miktar : 385, 00 TL

Olayın Özeti : Tüketici dilekçesinde; 07.12.2007 tarihinde satın alınan cep telefonunun kulaklık ve diğer aksamlarındaki arızaları nedeniyle yetkili servise götürdüğünü, tamir edilip verildiğini ancak benzer şikayetleri tekrar yaşadığı için telefonu kullanamadığını ve yetkili servise gittiğinde bir şey yapamayacaklarının söylendiğini belirterek, ödenilen bedelin iadesini talep etmektedir.

Şikayet edilenin savunmasının özeti: 04.09.2009 tarih ve 5802 sayılı yazı ile satıcı firmadan bilgi istenilmiş, savunma verilmemiştir.

İnceleme ve Gerekçe: Şikayet dilekçesine ekli teknik servis formlarında cihazda sıvı tespiti iddiası olduğundan cihaz için bilirkişi görevlendirilmiştir. Bilirkişi inceleme sonucunda; telefonda herhangi bir çatlak, darbe izi ve elektronik devrelerinde herhangi bir oksitlenme olmadığını, telefonun elektronik devrelerinde yetkisiz müdahale ve kullanım kusuru bulunmadığını, cep telefonunun anakart entegre elemanının kulak jakına giden elektronik devresindeki elektronik yollardaki lehim çatlamasından dolayı kısa devre oluştuğu ve bu kısa devreden dolayı sesin kulaklığa geçmediği için sesin kısıldığını ve tutukluk yatığını, söz konusu üründe imalat hatasından kaynaklı elektronik arıza ve imalat kusuru bulunduğunu rapor etmiştir.

Bilirkişi raporunun incelenmesinden cihazda sıvı teması olmadığı, cihazdaki arızanın imalat hatasından kaynaklandığı ve cihazın 4822 sayılı kanun ile değişik 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’ un 4. Maddesinde tanımlanan ayıplı mal kapsamına girdiği kanaatine varıldığından tüketici talebinin kabulü gerekmektedir.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketici talebinin kabulüne, 385,00 TL’ ye satın alınan mal için ödenen bedelin satıcı tarafından tüketiciye, tüketicinin de malı satıcıya iadesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları