Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

14 Aralık 2009 Pazartesi

özgür şimşek

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.


Karar Tarihi: 19.11.2009
Şikayet eden : Özgür ŞİMŞEK
Şikayet edilen : Akdeniz Spor Malzemeleri Tekstil Turz. San. ve Tic. Ltd.Şti.
Şikayet konusu : Adidas Marka Ayakkabı
Şikayet tarihi : 02.10.2009
Talep : Yenisi ile değişim
Miktar : 140.00 TL

Olayın Özeti :Tüketici dilekçesinde; 03.03.2009 tarihinde satın alınan ayakkabının altıncı ayda firmaya gönderildiğini, ayakkabıdan 4 aydır ayakkabıdan sonuç olmadığını, daha sonra ayakkabının kabul edilmediğinin bildirildiğini, garantili diye palalı satılan ayakkabıda bu durumun haksızlık olduğunu belirterek ayakkabının yenisi ile değişimini talep etmektedir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Satıcı firmadan 06.10.2009 tarih ve 6619 sayılı yazı ile savunma istenilmiş, savunma verilmemiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Yapılan incelemede, ayakkabının sağ tekinde yan yüzeyinde darbe görmeyecek yerde yırtılma olduğu görülmüştür.
Ayakkabıda kısa sürede yırtılma olması bu yırtılmanın sürtünmeye veya darbeye maruz kalmayacak yerlerde olması ayakkabıda kullanılan malzemenin yeterli kalitede olmadığı ve sorunun kulanım kaynaklı değil, üretim hatasından kaynaklandığı kanaatini oluşturmaktadır.

Belirtilen nedenlerle şikayete konu ayakkabı 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesi gereği ayıplı mal olarak kabul edileceğinden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerekmektedir.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle ayakkabının ayıplı mal kapsamına girdiğinden tüketicinin talebinin kabulüne, ayakkabının satıcı tarafından yenisi ile değiştirilmesine, değişimi mümkün değil ise mal için ödenen bedelin satıcı tarafından tüketiciye iadesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları