Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

16 Ekim 2009 Cuma

zuhal özcan

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.


Karar Tarihi: 09.10.2009
Şikayet eden : Zuhal ÖZCAN
Şikayet edilen : Vestel Dayanıklı Tük. Mall. Pazarlama A.Ş.
Şikayet konusu : Vestel Marka Bulaşık Makinesi
Şikayet tarihi : 13.08.2009
Talep : Bedel İadesi
Miktar : 800,00 TL

Olayın Özeti :Tüketici Zuhal ÖZCAN verdiği dilekçesinde, 17.06.2006 tarihinde 6 yıllık garanti ile satın aldığı bulaşık makinesinin 4 kez teknik servise gittiğini, ürünü en son 06.06.2009 tarihinde teknik servise verdiğini, ancak şikayet tarihi itibari ile bir sonuç alamadığını bildirmiştir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Vestel Dayanıklı Tük. Mall. Pazarlama A.Ş. firması 13.08.2009 tarih ve 5216 sayılı yazımıza istinaden verdiği savunmada bulaşık makinesinin değişimi yapılarak sorunun çözümleneceğini, bu konu ile ilgili tüketicinin aranıp bilgilendirildiğini bildirmiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Yapılan incelemede, tüketicinin ürünü 06.06.2009 tarihinde teknik servise verdiği ve şikayet tarihi itibari ile bir sonuç alamadığı ekli teknik servis formlarından ve firmanın savunmasından anlaşılmıştır. Firma her ne kadar savunmasında ürünün değişimi yapılarak sorunun çözüleceğini iddia etse de tüketici dilekçesinde seçimlik haklarından biri olan bedel iadesi talebinde bulunmuştur. Bu nedenlerle Garanti Belgesi Uygulama Esaslarına Dair Yönetmelik’in 6. maddesindeki ‘’malın tamir süresi en fazla 30 iş günüdür’’ cümlesine istinaden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, tüketicinin satın aldığı ürünü satıcıya iadesine, satıcının da ürün bedeli olan 800,00 TL’yi tüketiciye vermesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları