Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

15 Ekim 2009 Perşembe

mehmet çetin

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.


Karar Tarihi: 09.10.2009
Şikayet eden : Mehmet ÇETİN
Şikayet edilen : Aras Alışveriş Merkezi Elekt. Cihazlar ve Mutfak Eşyaları Paz. Tic.
Şikayet konusu : Fritöz
Şikayet tarihi : 25.08.2009
Talep : Sözleşmeden Dönme
Miktar : 245.00 TL

Olayın Özeti :Tüketici Mehmet ÇETİN verdiği dilekçesinde kapıdan satışla fritöz aldığını, fakat kendisine herhangi belge verilmediğini ve ürünü almaktan vazgeçtiğini belirtmiştir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Aras Alışveriş Merkezi Elekt. Cihazlar ve Mutfak eşyaları Paz. Tic. firması 25.08.2009 tarih ve 5612 sayılı yazımıza istinaden savunma vermemiştir

İnceleme ve Gerekçe : Yapılan incelemede, sözleşmenin bir örneğinin tüketiciye verilmediği anlaşılmıştır. Bu nedenle 4077 Sayılı Kanunun 9. maddesindeki ‘Sözleşmenin ve malın tüketiciye teslim edildiğini ispat satıcıya veya sağlayıcıya aittir’ cümlesine istinaden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine varılmıştır.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, sözleşmenin geçersizliğine, satıcı firmanın malını geri alarak tüketiciyi bu satıştan hukuki olarak borç altına sokan her türlü belgeyi tüketiciye iadesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları