Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

15 Ekim 2009 Perşembe

ferhat üren

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.


Karar Tarihi: 09.10.2009
Şikayet eden : Ferhat ÜREN
Şikayet edilen : Boyner Derya Tekstil Mağazacılık Gıda Turizm San. ve Tic. A.Ş.
Şikayet konusu : Adidas Marka Spor ayakkabı
Şikayet tarihi : 28.08.2009
Talep : Bedel İadesi
Miktar : 105,60 TL

Olayın Özeti :Tüketici Ferhat ÜREN verdiği dilekçesinde 15.03.2009 tarihinde aldığı spor ayakkabıyı yanlarda açılma olduğu gerekçesiyle firmaya verdiğini, ancak firmadan red cevabı aldığını belirtmiştir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Boyner Derya Tekstil Mağazacılık Gıda Turizm San. ve Tic. A.Ş. firması 28.08.2009 tarih ve 5622 sayılı yazımıza istinaden verdiği savunmada, söz konusu ürünün yanlarda açılma şikayetiyle 26.07.2009 tarihinde tüketiciden teslim alındığını ve derhal üretici firmaya gönderildiğini belirtip, firmanın üretimden kaynaklı bir hata bulunmadığını beyan ettiğini bildirmiştir. Ayrıca firma Mersin Üniversitesi İlgili bölümünün akademisyenlerinden birinin bilirkişi olarak görevlendirilmesi suretiyle şikâyete konu olan ürünün incelenmesini, ürünün ayıplı mal olarak kabul edilemeyeceğinden tüketicinin talebinin reddini, aksi karar olursa tüketicinin ayıplı ürünün taraflarına iadesini talep etmiştir.

İnceleme ve Gerekçe :Yapılan incelemede, ayakkabının sol tekinin yan kenarında, sağ tekinin ise iç yan kenarında açılma görülmüştür. Açılmaların her iki tekte de olması ve darbeye maruz kalmayacak bölgede olması nedeniyle sorunun üretimden kaynaklı olduğu düşünülmektedir Bu nedenlerle 4077 Sayılı Kanun’un 4. maddesi gereğince ilgili spor ayakkabı ayıplı mal olarak kabul edileceğinden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, tüketicinin satın aldığı ürünü satıcıya iadesine, satıcının da ürün bedeli olan 105,00 TL’yi tüketiciye vermesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları