Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

25 Nisan 2009 Cumartesi

şahin kalkan

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.


Karar Tarihi: 24.04.2009
Şikayet eden : Şahin KALKAN
Şikayet edilen : Ayakkabı Dünyası
Şikayet konusu : Nike Marka Ayakkabı
Şikayet tarihi : 27.01.2009
Talep : Bedel İadesi
Miktar : 115,50 TL

Olayın Özeti : Tüketici Şahin KALKAN verdiği dilekçesinde 09.08.2008 tarihinde satın aldığı spor ayakkabı yırtılma ve açılma olduğu gerekçesi ile firmaya götürdüğünü firmanın red cevabı verdiğini belirtmiştir.

Şikayet edilenin savunmasının özeti: Ayakkabı Dünyası firmasının savunma yapmadığı ancak ilgili servis formunda ayakkabıda kusur niteliği taşıyacak bir durum olmadığı buna bağlı olarak ürünün değişim kapsamına girmediği belirtilmiştir.

İnceleme ve Gerekçe: Yapılan incelemede ayakkabının her iki tekinde yanlarda yapıştırma kısmında açılma meydana geldiği, açılmanın oluştuğu bölgenin sürtünmeye maruz olamayacak bir kısım olması, ayrıca arka topuk bölümünde taban lastiğinin ayrıldığı bu bölümde lastiğin topuğun yapısına ve vücut ağırlığına uygun olmadığı düşünülmektedir Bu nedenle 4077 sayılı kanunun 4/A maddesine göre ürünün ayıplı mal kabul edileceğinden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar: Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin haklılığına, 4822 sayılı kanun ile değişik 4077 sayılı TKHK’ un 4. Maddesi gereğince 115,50 TL’ ye satın alınan mal için ödenilen bedelin tüketiciye, tüketicinin de ayıplı malı satıcıya iadesine, kararın tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde Tüketici Mahkemesine itiraz hakkı saklı kalmak üzere karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları