Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

24 Nisan 2009 Cuma

ayşe taşkıran

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Karar Tarihi: 24.04.2009
Şikayet eden : Ayşe TAŞKIRAN
Şikayet edilen : Bozkaya Tekstil Gıda Tur. Ve Petrol A.Ş.
Şikayet konusu : Polo Marka Kazak
Şikayet tarihi : 23.01.2009
Talep : Bedel İadesi
Miktar : 88,00 TL

Olayın Özeti : Tüketici Ayşe TAŞKIRAN verdiği dilekçesinde 31.12.2008 tarihinde satın aldığı kazağın 4 saatlik giymesi sonucu tüy döktüğünü ve esnediğini, firmaya yaptığı müracaatta ürünün giyilmeden önce bir hafta derin dondurucuda bekletilmesi gerektiğini söylemiş oysa firmanın kendisine bu bilgiyi vermediğini iddia etmiştir.

Şikayet edilenin savunmasının özeti: Bozkaya Tekstil Gıda Tur. Ve Petrol A.Ş.firmasının 23.01.2009 tarihli yazımıza cevap vermediği anlaşılmıştır.

İnceleme ve Gerekçe: Yapılan incelemede ürün görülmüştür. Üründe tüylenme olduğu görülmüştür. Ancak şikayet konusu ürünün angora ipliğinden üretildiği görülmüştür. Bu iplik zaten kendiliğinden tüylü olan bir iplik olduğu bilinmektedir. Ayrıca derin dondurucuda bir hafta bekletilerek kullanılması olağan değildir. Bu gerekli olsa dahi üretici gereken işlemi yaptıktan sonra ürünü satışa sunmalıdır.
Bu nedenle 4077 sayılı kanunun 4/A maddesine göre ürünün ayıplı mal kabul edileceğinden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar: Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulune, 4822 sayılı kanun ile değişik 4077 sayılı TKHK’ un 4. Maddesi gereğince 88,00 TL’ ye satın alınan malın üreticiye iadesine, firmanın da ürün bedelini tüketiciye iadesine, kararın tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde Tüketici Mahkemesine itiraz hakkı saklı kalmak üzere karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları