Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

25 Nisan 2009 Cumartesi

kıymet çetiner

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.


Karar Tarihi: 24.04.2009
Şikayet eden : Kıymet ÇETİNER
Şikayet edilen : Yeni Karamürsel Mağazası
Şikayet konusu : Adidas Marka Eşofman
Şikayet tarihi : 16.03.2009
Talep : Bedel İadesi
Miktar : 180,98 TL

Olayın Özeti : Tüketici Kıymet ÇETİNER verdiği dilekçesinde 21.10.2008 tarihinde satın aldığı eşofmanın kısa bir süre sonra tüylendiğini, firmanın kullanıcı hatası olduğu gerekçesiyle değişim talebini reddettiğini belirtmiştir.
Şikayet edilenin savunmasının özeti: Yeni Karamürsel Mağazası firmasının ilgili savunmasında ürününü hakem heyeti tarafından incelenmesi talep edilmiştir.

İnceleme ve Gerekçe: Yapılan incelemede ürün görülmüştür. Üründe bariz bir şekilde tüylenme olduğu görülmüştür. Ürünün alt kısmında da solma mevcuttur. Kullanıcı hatasından kaynaklanması mümkün görülmeyen bu sorunların kalitesiz malzemeden üretim yapılması sonucu oluştuğu kanaatine ulaşılmıştır.

Bu nedenle 4077 sayılı kanunun 4/A maddesine göre ürünün ayıplı mal kabul edileceğinden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar: Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin haklılığına, 4822 sayılı kanun ile değişik 4077 sayılı TKHK’ un 4. Maddesi gereğince 180,98 TL’ ye satın alınan mal için ödenilen bedelin tüketiciye, tüketicinin de ayıplı malı satıcıya iadesine, kararın tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde Tüketici Mahkemesine itiraz hakkı saklı kalmak üzere karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları