Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

25 Nisan 2009 Cumartesi

sercan urjav

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.



Karar Tarihi: 24.04.2009
Şikayet eden : Sercan URJAV
Şikayet edilen : YKM Ticaret Tic. San. A.Ş.
Şikayet konusu : Adidas Marka Spor Ayakkabı
Şikayet tarihi : 02.03.2009
Talep : Değişim
Miktar : 132,00 TL

Olayın Özeti : Tüketici Sercan URJAV verdiği dilekçesinde 12.10.2008 tarihinde satın aldığı spor ayakkabının renginde solma ve sağ tekinin burun kısmında açılma meydana geldiğini firmaya durumu bildirdiğini ancak firmanın üretimden kaynaklı hata olmadığı gerekçesi ile ürün değişimi yapmadığını belirtmiştir.
Şikayet edilenin savunmasının özeti: YKM Ticaret Tic. San. A.Ş. firmasının ilgili savunmasında üretimden kaynaklı bir hatanın olmadığı, ürünün hakem heyeti tarafından incelenmesi gerektiği beyan edilmiştir.

İnceleme ve Gerekçe: Yapılan incelemede ayakkabının sağ tekinde yanlarda açılma olduğu görülmüştür. Açılma görülen kısmın darbeye ve sürtünmeye maruz kalamayacak bir bölge olması ve ayakkabını diğer kısımlarının oldukça temiz kullanılmış olması nedeniyle sorunun üretimden kaynaklı meydana çıktığı düşünülmektedir.
Bu durum tüketicinin üründen beklediği faydayı azaltacağından 4077 sayılı kanunun 4/A maddesi gereğince ürünün ayıplı mal olarak kabul edilmesi gerekmektedir. Bu nedenle de tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar: Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin haklılığına, 4822 sayılı kanun ile değişik 4077 sayılı TKHK’ un 4. Maddesi gereğince 132,00 TL’ ye satın alınan mal için ödenilen bedelin tüketiciye, tüketicinin de ayıplı malı satıcıya iadesine, kararın tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde Tüketici Mahkemesine itiraz hakkı saklı kalmak üzere karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları