Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

24 Nisan 2009 Cuma

cengiz çetin

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Karar Tarihi: 24.04.2009
Şikayet eden : Cengiz ÇETİN
Şikayet edilen : Boyner Derya Tekstil A.Ş.
Şikayet konusu : Asymmetry Marka Kazak
Şikayet tarihi : 04.03.2009
Talep : Bedel İadesi
Miktar : 25.46 TL

Olayın Özeti : Tüketici Cengiz ÇETİN verdiği dilekçesinde 17.01.2009 tarihinde satın aldığı kazağı yalnızca bir kez yıkanması ve ilk giyimden itibaren sarkma yapması gerekçesiyle firmaya götürdüğünü firmanın red cevabı verdiğini belirtmiştir.

Şikayet edilenin savunmasının özeti: Boyner Derya Tekstil A.Ş. firmasının ilgili savunmasında üründe üretimden ya da kullanılan malzemeden kaynaklanan bir hatanın tespit edilemediği bildirilmiştir.

İnceleme ve Gerekçe: Yapılan incelemede ürünün etek ucunda ve kol uçlarında esneme ve sarkma görülmüş bu esneme kol ve etek uçlarındaki lastiğin kalitesiz olmasından kaynaklandığı düşünülmektedir.
Bu nedenle 4077 sayılı kanunun 4/A maddesine göre ürünün ayıplı mal kabul edileceğinden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar: Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin haklılığına, 4822 sayılı kanun ile değişik 4077 sayılı TKHK’ un 4. Maddesi gereğince 25,46 TL’ ye satın alınan mal için ödenilen bedelin tüketiciye, tüketicinin de ayıplı malı satıcıya iadesine, kararın tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde Tüketici Mahkemesine itiraz hakkı saklı kalmak üzere karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları