Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

24 Nisan 2009 Cuma

ayhan topak

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Karar Tarihi: 24.04.2009
Şikayet eden : Ayhan TOPAK
Şikayet edilen : Boyner Derya Tekstil Mağazacılık
Şikayet konusu : Reebok Marka Spor Ayakkabı
Şikayet tarihi : 11.03.2009
Talep : Değişim
Miktar : 155,00 TL

Olayın Özeti : Tüketici Ayhan TOPAK verdiği dilekçesinde 28.12.2008 tarihinde satın aldığı spor ayakkabıyı yürüdüğü zaman ses çıkardığı ve ayakkabının sol kısmının çökme yaptığı bu durumda topuk kısmını rahatsız ettiği gerekçesi ile ayakkabıyı firmaya gönderdiğini firmanın red cevabı verdiğini bildirmiştir.

Şikayet edilenin savunmasının özeti: YKM firmasının 11.03.2009 tarih ve 1283 sayılı yazımıza istinaden verdiği savunmada ürünün Tüketici Sorunları Hakem Heyetince incelenmesini istemiştir.

İnceleme ve Gerekçe: Yapılan incelemede ürün bilirkişi tarafından incelenmiştir. Bilirkişi Handan DEMİR raporunda; ürünün hava tabanlı üretildiği için yürürken üzerine binen basınçla birlikte, içine biriken havanın boşalmasının bu tür ayakkabıların bir özelliği olduğunu, ayrıca sol tekinin topuk kısmında çökme ile ilgili bir probleme rastlanmadığını bu nedenle ayakkabıda üretim hatası olmadığını beyan etmiştir.
Bu nedenle 4077 sayılı kanunun 4/A maddesine göre ürünün ayıplı mal kabul edilemeyeceğinden tüketicinin talebinin kabul edilmemesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar: Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin haklılığına, 4822 sayılı kanun ile değişik 4077 sayılı TKHK’ un 4. Maddesi gereğince 155,00 TL’ ye satın alınan mal için yapılacak i,şlem olmadığından tüketicinin talebinin REDDİNE, kararın tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde Tüketici Mahkemesine itiraz hakkı saklı kalmak üzere karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları