Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

25 Nisan 2009 Cumartesi

yalçın dolma

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.


Karar Tarihi: 24.04.2009
Şikayet eden : Yalçın DOLMA
Şikayet edilen : Boyner Derya Tekstil A.Ş.
Şikayet konusu : Reebok Marka Spor Ayakkabı
Şikayet tarihi : 25.02.2009
Talep : Bedel İadesi
Miktar : 113.62 TL

Olayın Özeti : Tüketici Yalçın DOLMA verdiği dilekçesinde 28.07.2008 tarihinde satın aldığı spor ayakkabının burnunda açılma ve kenarlarında zedelenme olduğu gerekçesi ile firmaya götürdüğünü firmanın red cevabı verdiğini belirtmiştir.

Şikayet edilenin savunmasının özeti: Boyner Derya Tekstil A.Ş. firmasının ilgili savunmasında üretimden kaynaklı bir hatanın olmadığı beyan edilmiştir.

İnceleme ve Gerekçe: Yapılan incelemede ayakkabının sağ tekinde yanlarda açılma olduğu görülmüştür. Açılma görülen kısımlar darbeye ve sürtünmeye maruz kalamayacak yerlerdir. Bu nedenle üründeki problemin tüketici hatasından kaynaklanmadığı düşünülmektedir.
Bu nedenle 4077 sayılı kanunun 4/A maddesine göre ürünün ayıplı mal kabul edileceğinden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar: Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin haklılığına, 4822 sayılı kanun ile değişik 4077 sayılı TKHK’ un 4. Maddesi gereğince 113,62 TL’ ye satın alınan mal için ödenilen bedelin tüketiciye, tüketicinin de ayıplı malı satıcıya iadesine, kararın tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde Tüketici Mahkemesine itiraz hakkı saklı kalmak üzere karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları