Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

10 Nisan 2009 Cuma

bekir lütfi şentürk

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.


Karar Tarihi: 09.04.2009
Şikayet eden : Bekir Lütfi ŞENTÜRK
Şikayet edilen : Boyner Mağazacılık
Şikayet konusu : Altimod Man marka Ceket
Şikayet tarihi : 10.03.2009
Talep : Bedel İadesi
Miktar : 145,95 TL

Olayın Özeti : Tüketici Bekir Lütfi ŞENTÜRK verdiği dilekçesinde 22.09.2008 tarihinde satın aldığı ceketi dikim hatası ve kollarındaki tüylenme nedeniyle ceketi firmaya götürdüğünü firmanın red cevabı verdiğini belirtmiştir.

Şikayet edilenin savunmasının özeti: Boyner Mağazacılık firmasının ilgili savunmasında üründe üretimden kaynaklanan bir hatanın tespit edilemediği bildirilmiştir.

İnceleme ve Gerekçe: Yapılan incelemede ürün bilirkişiye gönderilmiştir. Bilirkişi Mustafa AKMAN, ceketin yırtmacında dikiş (işçilik) hatası olduğunu, astarın kumaştan kısa dikildiğini bu yüzden yırtmacını çektiği görülmüştür. Ayrıca kumaşta iplik çekmesi vardır. Sık dokunsaydı ya da naylon kullanılsaydı bu sorun olmazdı. Astarı çekip kumaşı bırakarak dikilmiş bu yüzden problemlidir. Buna göre üründe yeterli kalitede kumaş kullanılmadığı tespit edilmiştir.
Bu nedenle 4077 sayılı kanunun 4/A maddesine göre ürünün ayıplı mal kabul edileceğinden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar: Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin haklılığına, 4822 sayılı kanun ile değişik 4077 sayılı TKHK’ un 4. Maddesi gereği 145,90 TL’ ye satın alınan mal için ödenilen bedelin tüketiciye, tüketicinin de ayıplı malı satıcıya iadesine, kararın tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde Tüketici Mahkemesine itiraz hakkı saklı kalmak üzere karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları