Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

24 Nisan 2009 Cuma

emine kirişoğlu

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Karar Tarihi: 24.04.2009
Şikayet eden : Emine KİRİŞOĞLU
Şikayet edilen : Bambi Deri Mağazası
Şikayet konusu : Ayakkabı
Şikayet tarihi : 13.01.2009
Talep : Bedel İadesi
Miktar : 83,90 TL

Olayın Özeti : Tüketici Emine KİRİŞOĞLU verdiği dilekçesinde 27.11.2008 tarihinde satın aldığı ayakkabının 2 gün içerisinde esnediğini, 2 numara genişlediğini bu sebeple firmaya verdiğini firmanın ayakkabının içine astar diktiğini ve kendisinin talebinin bu olmadığı gerekçesi ile tekrar firmaya verdiğini, firmanın üretim hatası olmadığı yönünde rapor verdiğini bildirmiştir.

Şikayet edilenin savunmasının özeti: Bambi Deri Mağazası firmasının 13.01.2009 tarih ve 174 sayılı yazımıza istinaden verdiği savunmada üründe bütün derilerde olabilecek normal bir esnemenin olduğunu bu esnemenin üretim hatasından kaynaklanmadığını belirtmiştir.

İnceleme ve Gerekçe: Yapılan incelemede ürün bilirkişi tarafından incelenmiştir. Bilirkişi Handan DEMİR raporunda ürünün dana derisinden üretildiğini bu tür derilerde diğer derilere oranla ayağın şeklini alarak esnemenin daha fazla olduğunu, bu tür deriden üretilmiş bir ayakkabının alınırken bu özelliğin göz önünde bulunması gerektiğini, bu nedenle ayakkabıda üretim hatası olmadığını beyan etmiştir.
Bu nedenle 4077 sayılı kanunun 4/A maddesine göre ürünün ayıplı mal kabul edilemeyeceğinden tüketicinin talebinin kabul edilmemesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar: Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin haklılığına, 4822 sayılı kanun ile değişik 4077 sayılı TKHK’ un 4. Maddesi gereğince 83,90 TL’ ye satın alınan mal için yapılacak i,şlem olmadığından tüketicinin talebinin REDDİNE, kararın tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde Tüketici Mahkemesine itiraz hakkı saklı kalmak üzere karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları