Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

24 Nisan 2009 Cuma

banu hamşioğlu

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Karar Tarihi: 24.04.2009
Şikayet eden : Banu HAMŞİOĞLU
Şikayet edilen : Dosteller Tic. Ltd. Şti.
Şikayet konusu : Cally Zenne Marka Bot
Şikayet tarihi : 03.03.2009
Talep : Bedel İadesi
Miktar : 63,95 TL

Olayın Özeti : Tüketici Banu HAMŞİOĞLU verdiği dilekçesinde 27.11.2008 tarihinde satın aldığı bayan botunun yırtılma, açılma olduğu, su aldığını bu nedenle firmaya verdiğini, firma problemin kendilerinden kaynaklanmadığını ileri sürerek ürünü onarmayı reddettiğini belirtmiştir.

Şikayet edilenin savunmasının özeti: Dosteller Tic. Ltd. Şti. firma yetkilisinin yaptığı savunmada botun yetkili kişilerce incelendiğini, botta fabrika hatası olmadığını, ‘’su geçirmez’’ ibaresi olmayan ürünlerin mutlaka azda olsa su geçireceğini, bu nedenlerden iade alınamayacağını belirtmiştir.

İnceleme ve Gerekçe: Yapılan incelemede, ürünün arızalanması sebebiyle firmaya verildiği firmanın oluşan arızanın garanti kapsamı dışında olduğu firma formundan anlaşılmıştır. Ancak bot olarak üretilmiş bir ürünün su geçirmesi üründen beklenen yararın elde edilememesi anlamına geleceğinden 4077 sayılı kanunun 4/A maddesine göre ürünün ayıplı mal kabul edilecektir. Bu nedenle tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar: Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin haklılığına, 4822 sayılı kanun ile değişik 4077 sayılı TKHK’ un 4. Maddesi gereğince 63,95 TL’ ye satın alınan mal için ödenilen bedelin tüketiciye, tüketicinin de ayıplı malı satıcıya iadesine, kararın tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde Tüketici Mahkemesine itiraz hakkı saklı kalmak üzere karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları