Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

24 Nisan 2009 Cuma

belkıs karataş

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Karar Tarihi: 24.04.2009
Şikayet eden : Belkıs KARATAŞ
Şikayet edilen : Boyner Eskişehir Mağazası
Şikayet konusu : Asymmetry Marka elbise
Şikayet tarihi : 16.12.2008
Talep : Bedel İadesi
Miktar : 34,98 TL

Olayın Özeti : Tüketici Belkıs KARATAŞ verdiği dilekçesinde 30.06.2008 tarihinde satın aldığı elbiseyi yıkama talimatına uygun yıkanmasına rağmen renginin solduğunu firmanın kullanıcı hatası olduğu gerekçesiyle değişim talebini reddettiğini belirtmiştir.

Şikayet edilenin savunmasının özeti: Boyner Eskişehir Mağazası firmasının 16.12.2008 tarihli yazımıza cevap vermediği anlaşılmıştır.

İnceleme ve Gerekçe: Yapılan incelemede ürün görülmüştür. Üründe bariz bir şekilde renk solması görülmüştür. Penye kumaşta renk solması normaldir. Ancak özel üretim bazı penyelerde solma olmamaktadır. Ürünün fiyatı dikkate alındığında bu fiyattaki bir penyenin yıkama sonucu renginin solması normal olarak değerlendirilmektedir.
Bu nedenle 4077 sayılı kanunun 4/A maddesine göre ürünün ayıplı mal kabul edilemeyeceğinden tüketicinin talebinin kabul edilmemesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar: Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin reddine, 4822 sayılı kanun ile değişik 4077 sayılı TKHK’ un 4. Maddesi gereğince 34,98 TL’ ye satın alınan mal için yapılacak bir işlem olmadığından, kararın tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde Tüketici Mahkemesine itiraz hakkı saklı kalmak üzere karar verilmiştir.

1 yorum:

  1. Sayın Tüketici Sorunları Hakem Heyeti;
    "Yapılan incelemede üründe bariz bir şekilde renk solması görülmüştür. Penye kumaşta renk solması normaldir" demişsiniz ancak bu ilk yıkamada olmasa gerek, pazardan aldığımız penyelerde bile ilk yıkamada bu kadar renk solması olmuyor. Ayrıca,"Ürünün fiyatı dikkate alındığında bu fiyattaki bir penyenin yıkama sonucu renginin solması normal olarak değerlendirilmektedir" diyorsunuz, 34,98 TL bu ürünün indirimli fiyatıdır, gerçek fiyatı 70,00 TL'dir, bir elbise için 70,00 TL az olmasa gerek.
    Sonuç olarak, bu karar beni çok şaşırttı, tüketiciden yana verilmiş bir karar olmadığını düşünüyorum. Saygılarımla. Belkıs Karataş

    YanıtlaSil

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları