Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

25 Nisan 2009 Cumartesi

sabri can

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.


Karar Tarihi: 24.04.2009
Şikayet eden : Sabri CAN
Şikayet edilen : Vepak Turizm Tic.
Şikayet konusu : Converse Marka Spor Ayakkabı
Şikayet tarihi : 08.01.2009
Talep : Bedel İadesi
Miktar : 94,00 TL

Olayın Özeti : Tüketici Sabri CAN verdiği dilekçesinde 31.07.2008 tarihinde satın aldığı spor ayakkabı yırtılma ve açılma olduğu gerekçesi ile firmaya götürdüğünü firmanın red cevabı verdiğini belirtmiştir.
Şikayet edilenin savunmasının özeti: Converse Vepak Mersin firmasının 08.01.2009 tarih ve 73 sayılı yazımıza cevap vermediği, ancak tüketiciye hitaben verilen ekli servis formunda ayakkabıda kullanım aşamasına bağlı olarak sorunun meydana geldiğini, ürünün değişim kapsamına girmediği belirtilmiştir.

İnceleme ve Gerekçe: Yapılan incelemede ayakkabının her iki tekinde yanlarda yapıştırma kısmında açılma meydana geldiği, açılmanın oluştuğu bölgenin sürtünmeye maruz olamayacak bir kısım olması, ayrıca iç astarında topuk bölümünde yırtılmalar meydana geldiği görülmüştür. İç astarındaki bu açılmanın kumaşın ince ve dayanıksız olmasından kaynaklandığı düşünülmektedir.
Bu nedenle 4077 sayılı kanunun 4/A maddesine göre ürünün ayıplı mal kabul edileceğinden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar: Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin haklılığına, 4822 sayılı kanun ile değişik 4077 sayılı TKHK’ un 4. Maddesi gereğince 94,00 TL’ ye satın alınan mal için ödenilen bedelin tüketiciye, tüketicinin de ayıplı malı satıcıya iadesine, kararın tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde Tüketici Mahkemesine itiraz hakkı saklı kalmak üzere karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları