Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

24 Mayıs 2009 Pazar

ümit göl

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Karar Tarihi: 21.05.2009
Şikayet eden : Ümit GÖL
Şikayet edilen : Teknosa İç ve Dış Tic. A.Ş.
Şikayet konusu : HP Marka Dizüstü Bilgisayar
Şikayet tarihi : 28.11.2008
Talep : Değişim
Miktar : 1129,43 TL

Olayın Özeti : Tüketici Ümit GÖL verdiği dilekçesinde 13.09.2007 tarihinde satın aldığı dizüstü bilgisayarı 05.09.2008 tarihinde yetkili teknik servise gönderdiğini, 13.10.2008 de servisten geldiğinde tuş takımında yapışkanlık hissettiğini, bu durumu teknik servise aynı gün bildirdiğini, ancak teknik servisin problemin tüketiciden kaynaklandığını belirterek onarım için para talebinde bulunduğunu belirtmiştir.

Şikayet edilenin savunmasının özeti: Teknosa İç ve Dış Tic. A.Ş. 28.11.2008 tarih ve 732 sayılı yazımıza istinaden verdiği yazıda, tedarikçi firma ile görüşüldüğünü, ancak olumlu ya da olumsuz bir sonuç alamadıklarını belirtmiştir.

İnceleme ve Gerekçe: Yapılan incelemede ürün bilirkişi tarafından incelenmiştir. Bilirkişi Sadık KIRICI raporunda; ürünün tuş takımı üzerine şekerli sıvı teması olduğu için ve cihazın çalışması ile gelen sıcaklıkla bunu daha belirgin hale geldiğini, bu yüzden cihazın klavye takımını ısındığını ve kullanılamadığının anlaşıldığını belirtmiş, ayrıca Teknosa teslim raporunda da ürün tesliminde sıvı dökülmediği tespit edildiğinden hatanın servisten kaynaklı olduğunu bildirmiştir. Bilirkişi incelemesi ve ürünün servisten geldiği gün tekrar servise verildiği göz önüne alındığında sorunun teknik servisçe oluştuğu kanaatine ulaşılmıştır. Bu nedenle 4077 sayılı kanunun 4/A maddesine göre ürünün ayıplı mal kabul edileceğinden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar: Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, ürünün tüketicinin istediği başka bir ürün ile değiştirilmesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Dailymotion Videoları