Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

24 Mayıs 2009 Pazar

hüseyin arıkan

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Karar Tarihi: 21.05.2009
Şikayet eden : Hüseyin ARIKAN
Şikayet edilen : YKM
Şikayet konusu : Adidas Marka Spor Ayakkabı
Şikayet tarihi : 08.05.2009
Talep : Bedel İadesi
Miktar : 106 TL + %8 KDV = 114,48 TL

Olayın Özeti : Tüketici Hüseyin ARIKAN verdiği dilekçesinde 11.12.2008 tarihinde satın aldığı spor ayakkabının yanlarında açılma ve iç astarında yırtılma şikayeti ile firmaya verdiğini ancak firmadan red cevabı aldığını belirtmiştir.

Şikayet edilenin savunmasının özeti: YKM mağazası 08.05.2009 tarih ve 2576 sayılı yazımıza cevaben verdiği yazıda, spor ayakkabısının Tüketici Sorunları Hakem Heyetince incelenmesini talep etmiştir.

İnceleme ve Gerekçe: Yapılan incelemede, ürün görülmüştür. Ayakkabının her iki tekinde de iç astarında yırtılmalar gözlenmiş, yine sağ teki sağ kısmında ve sol tekin sol kısmında yapıştırma bölümlerinde açılma ve yırtılma gözlenmiş, ayakkabının diğer kısımlarındaki temiz kullanım ve her iki tekte de aynı bölgelerde açılma gözlenmesinden dolayı 4077 sayılı kanunun 4/A maddesine göre ürünün ayıplı mal kabul edilmesi ve tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar: Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, ürün bedeli olan 114,48 TL’nin YKM firmasından alınıp tüketici Hüseyin ARIKAN’a verilmesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Dailymotion Videoları