Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

24 Mayıs 2009 Pazar

şefika şengöz şimşek


YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI

Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Karar Tarihi: 21.05.2009

Şikayet eden : Şefika Şengöz ŞİMŞEK

Şikayet edilen : Aras Alışveriş Merkezi

Şikayet konusu : Acura Marka Masaj Aleti

Şikayet tarihi : 11.03.2009

Talep : Bedel İadesi ve Sözleşmeden Dönme

Miktar : 240,00 TL

Olayın Özeti :Tüketici Şefika Şengöz ŞİMŞEK verdiği dilekçesinde 28.01.2009 tarihinde kapıdan satışla satın aldığı masaj aletini almak istemediğini, kendisine satıcı tarafından bir kart verildiğini, verilen kartta cayma bildirimi hakkında bir şey olmadığını, aksine ‘’verilen mal geri alınmaz’’ ibaresinin yer aldığını belirtmiştir.

Şikayet edilenin savunmasının özeti: Aras Alışveriş Merkezi firmasının 11.03.2009 tarih ve 1270 sayılı yazımıza cevap vermediği görülmüştür.

İnceleme ve Gerekçe: Yapılan incelemede ürünün 28.01.2009 tarihinde satın alındığı, tüketiciye sözleşmenin bir nüshası verilmediği ve satıcı tarafından verilen müşteri taksit kartında ‘’satılan mal geri alınmaz’’ ibaresinin bulunduğu anlaşılmıştır. 4077 Sayılı Kanunun 9. Maddesindeki sözleşmenin bir nüshasının tüketiciye verilmesi gerektiği ve sözleşmede 7 gün içerisinde tüketicinin cayma hakkının yazıyor olması gerektiği bulunmaktadır. Ancak bu şartlar sağlanmadığı için tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar: Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, ürün bedeli olan 240,00 TL’nin Aras Alışveriş Merkezi firmasından alınıp tüketici Şefika Şengöz ŞİMŞEK’e verilmesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Dailymotion Videoları