Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

14 Mayıs 2009 Perşembe

hasan göçben

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Karar Tarihi: 07.05.2009
Şikayet eden : Hasan GÖÇBEN
Şikayet edilen : Mediamarkt Mersin
Şikayet konusu : Nokia Marka Cep Telefonu ( İmei No: 358952018229732 )
Şikayet tarihi : 23.02.2009
Talep : Bedel İadesi
Miktar : 466,00 TL

Olayın Özeti : Tüketici Hasan GÖÇBEN verdiği dilekçesinde 31.08.2008 tarihinde satın aldığı cep telefonunu şarj sorunu olduğu için teknik servise verdiğini, teknik servisin tüketiciden kaynaklanan hata olduğu gerekçesiyle tamir etmediğini belirtmiştir.

Şikayet edilenin savunmasının özeti: Mediamarkt Mersin 23.02.2009 tarih ve 906 sayılı yazımıza istinaden verdiği yazıda, cihazda baskıdan kaynaklanan fiziksel hata olduğu, cihazın pcb isimli ana parçasının yamulduğunu ve cihazın elektronik parçalarının zarar gördüğünü ve tamir edilmesinin mümkün olmadığını, 26.12.2008 tarihli teknik servis raporuna dayanarak ifade etmiş,aynı şekilde 27.01.2009 tarihli servis raporuna dayanarak cihazın bordunda baskıdan dolayı hasar oluştuğunu belirtmiştir. Bunun dışında tüketicinin ayıbı 30 gün içerisinde satıcıya, yani kendilerine bildirmediğini bu nedenle de tüketiciden kaynaklı bir hata olmasa dahi kanuni sürenin aşıldığını bildirmiştrir.

İnceleme ve Gerekçe: Yapılan incelemede ürün bilirkişi tarafından incelenmiştir. Bilirkişi Mehmet ZİLE raporunda; telefonda herhangi bir çatlak ve darbe izi olmadığını, oksitlenme olmaması sebebiyle herhangi bir sıvı temasına maruz kalmadığını, telefonun şarj işlevini yerine getiren elektronik devresindeki elektronik yollarında lehim çatlamasından dolayı açık devre (temassızlık) bulunmakta, bu açık devreden dolayı telefon şarj işlevini yerine getiremediğini, bu nedenle üretim hatası olduğunu beyan etmiştir. Bu nedenle 4077 sayılı kanunun 4/A maddesine göre ürünün ayıplı mal kabul edileceğinden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır

Karar: Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, ürün bedeli olan 466 TL’nin Mediamarkt Mersin firmasından alınıp tüketici Hasan GÖÇBEN’e verilmesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Dailymotion Videoları